Nieuwe Japanse whisky met IPA finish van Mars Komagatake onderweg

Nieuws
woensdag, 28 juni 2023 om 11:00
mars ipa whisky
Het Japanse whiskymerk Mars Komagatake heeft een nieuwe Japanse whisky met een IPA finish aangekondigd. De whisky is nog niet officieel onthuld, maar opgedoken via een label dat op de fles moet komen.
Doordat er slechts een label bekend is, van slechts de voorkant, is niet met zekerheid te zeggen in wat voor vaten de whisky zijn finish heeft gekregen. Het is aannemelijk dat de vaten voor de IPA Cask Finish, net als voorgaande expressies, uit de eigen brouwerij komen. De Mars Minami Shinshu IPA brouwerij ligt namelijk vlak naast de distilleerderij in Nagano.
Het is bekend dat de whisky dit jaar gebotteld is en dat dit is gebeurd op 52 procent ABV. Vanzelfsprekend zijn ook de tasting notes van de komende IPA finish whisky nog niet bekend. Deze zullen ongetwijfeld bekendgemaakt worden zodra de whisky officieel uit de doeken gedaan wordt.

Mars Komagatake is niet voor het eerst met IPA bezig

Mars Komagatake is al vaker in aanraking gekomen met bier in combinatie vet whisky. De distilleerderij van Japanse whisky brengt zelfs elk jaar een nieuwe expressie van haar IPA finish uit. Deze zijn niet onbeperkt leverbaar, maar beperkt tot enkele duizenden stuks per release. Hoeveel exemplaren er van de 2023 expressie uitkomen is nog niet onthuld door Mars Komagatake.
De IPA whisky's van de Japanse distilleerderij staan bekend om hun unieke smaak. De whisky is van zichzelf citrusachtig en in combinatie met de aroma's en de smaken van het IPA bier wordt er een combinatie van hop en citrus gemaakt. Het klinkt bijna als een Radler, ware het niet dat er ook nog kruiden, vanille en fruitachtige smaken zoals grapefruit en sinaasappel naar voren komen.
De whisky's zouden in een cocktail zoals een highball whiskycocktail juist weer een perzikachtige smaak geven, waardoor de Mars Komagatake IPA whisky populair is voor gebruik in dit soort drankjes. Wanneer de whisky exact verschijnt in niet bekend.

POPULAIR NIEUWS