Nieuw boek op komst over Japanse whisky en Japanse distilleerderijen

Nieuws
vrijdag, 12 mei 2023 om 13:00
japanse whiskys
Whiskyfanaten mogen weer uitkijken naar een nieuw whiskyboek. Want op 30 juni verschijnt het whiskyboek Whisky Rising: The Second Edition The Definitive Guide of the Finest Japanese Whiskies and Distillers. Het boek is een compleet boekwerk voor Japanse whiskyliefhebbers.

Geüpdatete versie van Whisky Rising boek

Dat is een mond vol, maar één is de titel, terwijl The Definitive Guide of the Finest Japanese Whiskies and Distillers de subtitel van het boek is. Het boek is geschreven door Stefan van Eycken en een voorwoord wordt geleverd door Jim Meehan. Bij bol.com is het boek alvast voor te bestellen voor 37,99 euro.
Veel informatie geeft bol.com helaas niet over het te verwachten whiskyboek. Er wordt alleen gezegd dat dit boek het meest up to date is en de meest uitgebreide bron is wat betreft Japanse whisky. De voertaal van het boek is dus Engels. Het boek is een geüpdatete versie van het boek dat in 2017 uitkwam.

Al vroeg vertrokken naar Japan

Van Eycken heeft diverse whisky publicaties op zijn naam staan. Op Whisky Magazine is te lezen dat hij is opgegroeid in België en Schotland, voordat hij in 2000 naar het land van de rijzende zon vertrok. Daar is hij de hoofdredacteur geweest van Nonjatta, een website over Japanse whisky, die bestond van 2007 tot en met 2017. Inmiddels bestaat die website niet meer, in die zin dat er geen nieuwe content wordt geplaatst. Wel zijn de oude stukken terug te lezen.

Meer whiskynieuws uit het land van de rijzende zon

Ook wij schrijven geregeld over Japanse whisky’s op Whisky Monkeys. Zo is er binnenkort een whisky tasting van Chicibu, georganiseerd door de vereniging Usquebaugh. En ook schrijven we over andere whisky dingen die in Japan gebeuren, zelfs als dit over whiskychocolade gaat. Gisteren hadden we nog de winnaars voor jullie van de Tokyo Whisky & Spirits Competition.