Kilchoman en port komen samen in nieuwe whiskyrelease

Nieuws
zaterdag, 05 oktober 2024 om 12:00
kilchoman port cask matured 2024
Whislyliefhebbers met een neusje voor limited editions opgelet. De Kilchoman Distillery heeft een populaire limited edition whisky voor de derde keer teruggebracht. De Port Cask Matured expressie is terug van weg geweest.
De Port Cask Matured expressie kwam voor het eerst uit in 2014. Deze versie wat drie jaar oud en rijpte in verse portvaten. De tweede versie van de Kilchoman whisky volgde in 2018. Deze editie rijpte in verschillende portvaten die drie en vier jaar oud waren. De nieuwe versie combineert al deze vaten met elkaar voor een unieke nieuwe whisky.

'Portvaten en Kilchoman werken gewoon'

Anthony Wills, oprichter van Kilchoman Distillery, vertelt dat de aanpak die de distilleerderij heeft anders is dan bij de gemiddelde stokerij.
Hij vertelt dat hij vooral fan is van een volledig rijping in specifieke vaten, omdat je nooit weet wat dit op gaat leveren. Bij een finish weet je ongeveer wat je kunt verwachten.
‘We hebben het geluk dat het karakter van de Kilchoman-brandewijn zich uitstekend leent om te combineren met experimentele vaten. Portvaten en Kilchoman werken gewoon, de natuurlijke citrus en zoetheid van Kilchoman balanceren mooi met de rode bessen en kaneelinvloed van de portvaten.
Anthony Wills, oprichter van Kilchoman Distillery..