Deze single farm single malt van Islay smaakt naar ananaszoetheid en eiken rook

Nieuws
donderdag, 05 september 2024 om 7:00
kilchoman
Kilchoman heeft een nieuwe whisky expressie uitgebracht. Het betreft de 9 Year Old 100% Islay 14th Edition. We vertellen alles wat je moet weten.
Whisky’s die afkomstig zijn van Islay behoren tot de meest populaire Schotse whisky’s ter wereld. Harry Potter is er niets bij. Op dat kleine eilandje gebeurt pas dé echte magie. Bij Kilchoman is het tijd om een nieuwe fles te bottelen van de 100% Islay reeks.

Wat is Kilchoman 9 Year Old 100% Islay 14th Edition?

Zoals de naam van de Kilchoman whisky al omschrijft, gaat het om een 9-jarige whisky. Er staat bovendien 100 procent in de naam omdat de drank is gedistilleerd uit eigen gerstoogsten (van 2013 en 2014). Verder heeft de whisky gerijpt in bourbon- en oloroso sherryvaten.
Anthony Wills, de oprichter van Kilchoman, is erg blij met het resultaat:
‘Onze 100% Islay-releases zijn het hoogtepunt van de inspanningen in elke fase van het proces, van het zaaien van de gerst in 2013 en 2014 tot het oogsten, mouten, distilleren en rijpen, allemaal ter plekke in Kilchoman. Dit jaar hebben we gekozen voor een combinatie van rijping op bourbon- en sherryvaten. In mijn ogen zorgen de contrasterende invloeden voor een mooie balans van rijkdom en een licht bloemig karakter.’

Hoe smaakt de whisky?

De tasting notes van het Schotse levenswater zijn als volgt:
  • Geur: Kampvuurrook, geconserveerde citroen, sinaasappelschil en tropische zoetheid.
  • Smaak: Romige gekarameliseerde suikers, vanille, citroen, ananaszoetheid, verse gember en eiken rook.
  • Afdronk: Olieachtig en getextureerd met rijke sherrytonen en blijvende turfrook.

Waar is de nieuwe Kilchoman whisky te koop?

De whisky wordt vanaf deze week te koop aangeboden in het Verenigd Koninkrijk en ook op andere plekken in de rest van de wereld. Het bedrijf zegt alleen wel: ‘Voor degenen onder jullie die in verder weg gelegen landen wonen, kan het nog een paar weken duren voordat de flessen in de schappen liggen.’
Kortom, informeer bij je lokale slijter wanneer deze nieuwe Schotse whisky daar belandt of houd de officiële website in de gaten. Het prijskaartje van de single malt whisky is vooralsnog onbekend.
Wat je als whiskyliefhebber moet weten Image
Wat je als whiskyliefhebber moet weten
EUR19.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS