Kingsbarns breidt uit en doet verpakkingen van de hand

Nieuws
zaterdag, 03 februari 2024 om 9:00
kingsbarns falkland
De whisky’s van Kingsbarns Distillery en Wemyss Malt worden binnenkort niet meer met een kartonnen doos of een andere verpakking meer geleverd. De whiskymerken volgen hiermee anderen in een stap om duurzamer met het milieu om te gaan.
Dit wordt gemeld door Wemyss Family Spirits op de website van Kingsbarns Distillery. Door de verpakkingen van de whiskyflessen van beide merken achterwege te laten, verwacht Wemyss meer dan een ton CO2 per jaar te besparen.
Het weglaten van de whiskyverpakkingen past daarbij erg goed in de reis naar een duurzamer bedrijf volgens William Wemyss, de oprichter van Wemyss Family Spirits. Hij vertelt dat het doel al vanaf de eerste dag was om met zorg voor het milieu te gaan produceren. Bovendien vragen klanten zelf om duurzame producten.
‘Consumenten vragen terecht om duurzamere producten, dus we hopen dat ze ontvankelijk zullen zijn voor deze beslissing.’

Kingsbarns testte weglaten van verpakkingen eerder al

Het besluit van de distilleerderijen en het overkoepelende bedrijf komt niet uit de lucht vallen. Afgelopen jaar is er al getest met de maatregel door bij ruim 15 procent van de producten, zoals Kingsbarns whisky, de kartonnen verpakkingen niet meer mee te leveren. Deze test was succesvol en wordt dit jaar uitgebreid.
Wemyss Family Spirits heeft overigens nog meer duurzame oplossingen om het klimaat minder te belasten. Zo wordt er elektriciteit voor de Kingsbarns en Darnley’s Gin distilleerderijen (en de bijbehorende bezoekerscentra) opgewekt met een eigen waterkrachtcentrale.
Daarnaast worden de ingrediënten voor de whisky en gin zo lokaal mogelijk ingekocht en zelf gekweekt. De restproducten van de whisky worden na het stoken gerecycled. Wat daar exact mee gebeurt is niet bekendgemaakt.

Uitbreidingen voor Kingsbarns onderweg

Naast de plannen voor verduurzaming heeft Kingsbarns nog een bericht over uitbreiding. Dit jaar worden er in Glenrothes maar liefst 12 magazijnen gebouwd. Daarnaast wordt de whiskyproductie verhoogd en komt er een eigen bottelfabriek. Deze zal niet alleen de flessen met whisky vullen, maar ook duurzaam geproduceerde labels op de flessen plaatsen.
Foto: Kingsbarns Distillery

POPULAIR NIEUWS