Fist of the North Star anime gerelateerde whisky krijgt twee nieuwe whisky's

Nieuws
zaterdag, 14 januari 2023 om 12:00
whiskyfotns110
Whisky maakt de afgelopen jaren allerlei uitstapjes naar andere industrieën naar films en videogames. Nu verschijnt er een tweede reeks in de anime gerelateerde Fist of the North Star whisky. De oplage is zeer gelimiteerd en niet voor iedereen te koop.
Op 16 januari zal de Fist of the North Star anime twee nieuwe whisky's tellen. Voor de liefhebbers van de serie is de komst van de flessen een ontzettend welkome aankondiging, maar ook voor de whiskyliefhebber. De flessen zijn namelijk elk van een ander merk. Toki is een Bunnahabhain 2010 en Jagi is een Highland Single Malt 2000. Zoals gemeld komen de flessen in een zeer gelimiteerde oplage uit.
Van de Toki zullen er slechts 144 uitkomen die elk een prijs van 25300 yen (ongeveer 180 euro) kosten. Van de Jagi zullen er 126 uitkomen. Deze fles is dan ook net iets duurder dan de andere en kost 26400 yen(  ongeveer 190 euro). Alle aankopen gebeuren via een loting, waardoor het voor iedereen eerlijk verloopt, alleen kunnen mensen van buiten Japan helaas niet meedoen. De verkopen, Whisky Mew, exporteert de flessen namelijk niet.

Waar komen de namen van de whisky's vandaan?

Niet alleen de labels op de flessen zijn overigens bijzonder. Ook de namen van de whisky's komen niet uit de lucht vallen. Toki en Jagi zijn namelijk twee van vier broers uit de animeserie. Met hun komst is het aantal vertegenwoordigde broers op een whiskylabel nu drie, terwijl er vier flessen uitgekomen zijn. De eerste reeks kwam uit in 2020 en telde twee flessen, elk met een personage op het label. In dat geval waren dat hoofdpersoon Kenshiro en Raoh, de eerste van de vier broers. Of het ontbreken van de vierde broer ook betekent dat er nog een reeks flessen gebaseerd op de anime aan zit te komen, is niet bekend. 
Beeld: Whiskymew.

POPULAIR NIEUWS