Koning Charles III krijgt speciale verjaardagswhisky

Nieuws
door Monkey
zondag, 19 november 2023 om 17:00
highgrove kings birthday vatting
Koning Charles III is deze maand 75 jaar oud geworden. Reden genoeg voor een traktatie en die komt uit de hoek van Cotswold Distillery en Highgrove. Zij hebben namelijk een bijzondere whisky gestookt voor de verjaardag van de koning. Het is niet alleen een nieuwe expressie van de twee partijen, maar ook een vernieuwing van de samenwerking tussen de twee.
De single malt is gemaakt met Plumage Archer gerst die op Highgrove Estate in Gloucestershire verbouwd is. De Cotswold Distillery maakte er een spirit van en Highgrove liet deze rijpen in speciaal geselecteerde ex-bourbon, port en ex-rode wijnvaten. De whisky is in mei 2017 deze vaten in gegaan en op 14 november 2023, de verjaardag van Koning Charles III, gebotteld onder de naam King’s Vatting.
Alle opbrengsten van de nieuwe Highgrove King’s Vatting whisky gaan naar The King’s Foundation, een goed doel dat zich bezig houdt met onderwijs en opleiding. Dan Szor, oprichter van de Cotswolds Distillery, is erg blij met de nieuwe expressie en de vernieuwde samenwerking: ‘Het was een eer en een voorrecht om weer met het team van Highgrove samen te werken om deze uitzonderlijke en unieke Engelse single malt whisky te produceren om de 75e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Charles III te vieren.’

Wat is de Highgrove King’s Birthday Vatting whisky?

De whisky die de Schotse distilleerderij gestookt heeft is uiteindelijk gebotteld op 50 procent alcohol by volume. Wat betreft de tasting notes heeft Highgrove onderstaande op ee nrijte gezet:
Neus: Steranijs, bosbessen.
Smaak: Custard, nootmuskaat en rode vruchten.
Finish: Aanhoudende kruiden en donkere chocolade.
Van De King’s Birthday Vatting zijn slechts 1500 flessen gebotteld. De whisky is dan ook niet overal ter wereld te koop, maar tref je exclusief aan bij de Highgrove webshop of de winkel bij Highgrove Gardens zelf. De verkoopprijs per fles is 175 pond (omgerekend ongeveer 185 euro).

POPULAIR NIEUWS