Dit is waar je nog een Ardbeg Anamorphic whisky op de kop kunt tikken

Nieuws
maandag, 02 september 2024 om 5:30
ardbeg anamorphic
De eerste Ardbeg Committee release voor Nederland is een feit. Ardbeg Anamorphic is namelijk deze week uitgebracht en ligt inmiddels in de schappen. Maar waar kun je de whisky precies kopen? Wij vertellen het je.

Update

Inmiddels is deze whisky ook opgedoken bij Topdrinks. Daar betaal je nu 169,95 euro voor een fles. De link die we eerder deelden naar Dramtime geeft een error en is uitverkocht. Dus mocht je er nog één willen is dit bij Topdrinks een prima alternatief.
Oorspronkelijk bericht
De nieuwe Ardbeg Anamorphic whisky is een bijzondere dram. De whisky wordt door Ardbeg zelf omschreven als multidimensionaal met een 4D-smaakprofiel, omdat de vloeistof in bijzondere vaten gezeten heeft. Deze vaten zijn een experiment van Dr. Bill Lumsden, head of distilling bij The Glenmorangie Company, waarbij de deksels een uniek proces doorgemaakt hebben.

Waar is de Ardbeg Anamorphic whisky te koop?

De whisky is een gelimiteerde editie die speciaal naar Nederland is gekomen als onderdeel van het Ardbeg Committee programma. De whisky is vanaf 1 november te krijgen en ligt intussen in de schappen bij een van de Ardbeg Embassies in Nederland. Om precies te zijn kun je de whisky op dit moment bij slijterij Frans Muthert in Musselkanaal in Groningen in de schappen vinden.
Voor iedereen die niet in de buurt van de slijterij woont, is de whisky ook via Dramtime.nl, de webshop van de slijterij, te koop. De verkoopprijs is 150 euro per fles exclusief eventuele verzendkosten.

Wat mag je van de Ardbeg Anamorphic whisky verwachten?

Voor iedereen die niet meegekregen heeft wat voor whisky het precies is zetten we hieronder nog even de tasting notes op een rijtje:
Neus: Aards, stoffig met tonen van biscuit, kruiden, teer en vanille.
Smaak: Peperig en warm met kruiden, chocolade, chilipepers en mokka, gevolgd door berkenhout, peper en artisjokken.
Afdronk: Rokerig en teerachtig, gevolgd door amandelen en molasses.
De whisky is gebotteld op 48,2 procent alcohol by volume (ABV).
Onlangs nog bracht Ardbeg een nieuwe whiskyreeks uit die draait om mythologische wezens. De eerste release in die serie is de Ardbeg Anthology: The Harpy's Tale. Wij vertellen je het opmerkelijke verhaal achter deze whiskynaam in onze Whisky Names Explained over de dram.
Foto: Ardbeg
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 2 september 2024.

POPULAIR NIEUWS