Lagavulin probeert mensen te lokken met foto van Nick Offerman

Nieuws
zaterdag, 29 april 2023 om 9:00
lagavulin offerman edition
Wie er nog over twijfelt om een tour te boeken bij de Schotse distilleerderij Lagavulin, moet nu over de streep worden getrokken door Nick Offerman. Of beter gezegd: een foto van hem. Lagavulin probeert mensen te lokken met een foto van de acteur.
Zo is er een post op Instagram gezet met de volgende tekst: ‘Nick Offerman moet uit de stoel worden getild als hij ons komt opzoeken bij de distilleerderij. Geldt dat ook voor jou?’ Daarna wordt er op gewezen dat mensen een tour kunnen boeken bij de distilleerderij.
Lagavulin is één van de oudste distilleerderijen op Islay. Op de officiële website is te zien dat er meerdere tours geboekt kunnen worden: een klassieke tour , een exclusieve ervaring en een warehouse experience. Hier kun je alle opties bekijken.

Samenwerking Lagavulin en Nick Offerman

Dat Lagavulin de acteur Nick Offerman gebruikt als uithangbord om meer klanten te werven, komt niet uit de lucht vallen. Offerman is namelijk groot fan van het whiskymerk. Zo speelt hij in de tv-serie Parks & Recreation waarbij zijn personage ook al wat heeft met Lagavulin, maar hij heeft dit ook in het echt.
Zo zijn er inmiddels al een paar Lagavullin Offerman edities op de markt gebracht, waarbij de laatste versie zelfs het daadwerkelijke gezicht van de acteur op het label heeft staan. Het betreft hierbij de derde samenwerking tussen Offerman en Lagavullin.
De fles is nog te koop en kost ongeveer 125 euro. De tasting notes worden op Drankdozijn als volgt omschreven:
‘De geur is rijk aan tonen van turf, chocolade, stroop en bessen. Uitgesproken van smaak met hints van turf en hout die op de voorgrond aanwezig zijn, terwijl tonen van kruiden, cacao, bessen en chocolade dit vanaf de achtergrond ondersteunen. De afdronk is lang, verwarmend en kruidig.’
Wat dat betreft zijn er heel veel acteurs die fan zijn van whisky. Recent zien we het succes van Ian Somerhalder en Paul Wesley die in de pandemie hun eigen bourbon, Brother's Bond, hebben gelanceerd. Die whiskey gaat nu ook de grens over naar Canada. Het gerucht gaat verder dat Nicolas Cage ook de whiskymarkt op wil.
Wat dat betreft zijn de Hollwood sterren net mensen..

POPULAIR NIEUWS