Glenmorangie komt met zeer gelimiteerde single malt whiskysneaker

Nieuws
zaterdag, 29 april 2023 om 10:00
sneakers
Als je fan bent van whisky en ook nog een liefde hebt voor sneakers, dan zit je goed met Glenmorangie. Het whiskymerk is namelijk samen met The Shoe Surgeon aan de slag gegaan om een whiskysneaker te maken.
Dominic Ciambrone, ofwel The Shoe Surgeon, en Glenmorangie brachten de sneaker deze week uit. De whiskysneaker is gebaseerd op de whisky’s van Glenmorangie en heeft herkenbare onderdelen. Zo zijn er koperkleurige elementen te vinden die gebaseerd zijn op de distilleerketels van het merk. Daarnaast is de kenmerkende oranje kleur van Glenmorangie terug te vinden in de overwegend witgekleurde sneaker.
De binnenkant van de whiskyschoen heeft een geruit patroon, wat doet denken aan Schotse tartan. Verder is het suède in en patroon van gerst vormgegeven en zijn de veterlabels verguld. Het ontwerp wordt compleet gemaakt door de wervingen die het je bij het zien van het design van de schoen aan Glenmorangie doen denken.
The Shoe Surgeon meldt over de samenwerking dat hij het erg interessant vindt om whisky met sneakers te combineren: ‘Het samenvoegen van Glenmorangie's prachtige wereld van premium whisky en ons ambacht van luxe maatschoenen maken is een lonende reis geweest.’

Waar is de Glenmorangie whiskysneakers te koop?

Als je een paar wil kopen, dan moeten we je helaas teleurstellen. De whiskysneakers zullen niet in de schappen terecht komen, maar een exclusieve release zijn voor fans. De oplage van de whiskyschoen is beperkt tot 100 paar, waarvan er 98 naar vrienden van Glenmorangie en The Shoe Surgeon zullen gaan. Zij zijn geselecteerd via een speciale VIP-ervaring waar de schoen onderdeel van is. De twee overige paren worden weggegeven aan gelukkige deelnemers van deze wedstrijd. Helaas loopt die alleen in de Verenigde Staten en vissen wij Nederlanders achter het net.
Gelukkig kunnen we wel de nieuwe Glenmorangie releases aanschaffen.
De high-top whiskysneaker is de eerste schoen die uit de samenwerking met Glenmorangie en The Shoe Surgeon komt. Eerder al waren er samenwerkingen op het gebied van sneakers rondom Jack Daniel’s, Glenfiddich en andere whiskymerken. Glenmorangie heeft onlangs nog enkele ludieke acties opgezet, zoals een kapperszaak in een luchthaven in Madrid.