Releases nieuwe Glenmorangie whisky's voortaan bij een ander na ontslag directeur

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 30 juni 2023 om 8:30
glenmorangie macrae
Voortaan komen nieuwe releases van Glenmorangie whisky's onder andermans verantwoordelijkheid uit. Thomas Moradpour, de president en CEO van The Glenmorangie Company vertrekt namelijk na vijf jaar bij het bedrijf. Hij heeft er naar eigen zeggen een aantal recordjaren op zitten, maar gaat nu naar een ander bedrijf binnen Moët Hennesy.
Moradpour verruilt daarbij whisky ook voor een andere drank: champagne. Hij gaat namelijk de leiding nemen over Dom Pérignon. Zijn post zal overgenomen worden door Caspar MacRae die momenteel de directeur marketing en bedrijfsontwikkeling bij Glenmorangie is. Vanaf 3 juli neemt hij het stokje over van Moradpour.
De twee heren hebben veel met elkaar samengewerkt aan verschillende projecten. MacReae ontwikkelde in zijn functie als directeur marketing verschillende bekroonde campagnes en wist de e-commerceverkoop te verzevenvoudigen in enkele jaren. Moradpour ziet in hem dan ook een prima nieuwe leider: ‘Met Caspar's leiderschapscapaciteiten en visie weet ik zeker dat Glenmorangie en Ardbeg de lat in het volgende hoofdstuk steeds hoger zullen leggen’.

Release nieuwe Glenmorangie whisky's voortaan onder MacRae

Moradpour kreeg te maken met een paar flinke uitdagingen bij The Glenmorangie Group. In zijn tijd bij The Glenmorangie Company heeft het bedrijf achter Glenmorangie en Ardbeg namelijk een behoorlijk zware periode achter de rug, waarin COVID voor een sluiting van alles zorgde. Desondanks wist hij ieder jaar groei te behalen voor het bedrijf.
Daarnaast heeft de huidige directeur toezicht gehouden op flinke investeringen van het merk. Zo is de opslagcapaciteit van Glenmorangie in Tain verdubbeld en is in diezelfde plek de innovatiedistilleerderij The Lighthouse distillery geopend. De eerste producten moeten daar nog vandaan komen, maar dat laat Moradpour over aan MacRae.
Deze Glenmorangie Nectar D'Or is perfect voor zomerse temperaturen
De huidige marketingdirecteur heeft ruim 20 jaar ervaring in de whisky-industrie. Aan boord van Glenmorangie is er veel veranderd door zijn invloed. Hij heeft bijvoorbeeld de nieuw ingeslagen koers van Glenmorangie en Ardbeg in goede banen geleid. Glenmorangie kreeg daarbij nieuwe, kleurrijkere labels.
Ardbeg heeft tegenwoordig zijn eigen comic universum en een reeks bijpassende whisky's. MacRae heeft in elk geval zin in zijn nieuwe functie. Hij heeft er ‘altijd al van gedroomd om merken als Glenmorangie en Ardbeg te mogen leiden’.

POPULAIR NIEUWS