Maak zelf whisky in de nieuwe videogame Moonshine Inc.

Nieuws
donderdag, 13 juli 2023 om 11:00
moonshine 07
Er is een nieuwe videogame uitgekomen waarbij je zelf whisky kunt maken. Het gaat om de titel Moonshine Inc. Het is dan ook een simulatiegame zoals bijvoorbeeld Rollercoaster Tycoon, alleen staat er nu moonshine centraal en geen pretpark.
De game is sinds 27 juni te koop en op meerdere platformen gelanceerd: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X en S en Steam. Spelers doorlopen een verhalende game. Zo start je bij hoofdstuk 1 waar een jonge moonshiner in een vredig bos ergens in de bergen een kleine onderneming start. De vraag is of hij gaat slagen in de handel van moonshine en of dat niet moeilijk is, laat staan wanneer hij de politie op zijn dak krijgt. Want zoals we allemaal weten: moonshine van sterke dranken is verboden.

Waar kun je Moonshine Inc kopen?

En toch ga je het doen, lekker stoken in de bosjes. De game is pittig, maar dankzij een tutorial kan iedereen het vak in de (digitale) vingers krijgen.
De game is te koop voor twintig euro en komt uit de stal van de Poolse ontwikkelaar Klabater. In Moonshine Inc. Kunnen spelers dranken maken als brandy, wodka en whisky. Dus de ideale kans om zelf eens whisky te stoken en kennis op te doen. De game is enkel digitaal uitgekomen, wat betekent dat je het spel in een winkel van één van de spelcomputers moet aanschaffen.

Tv-serie op Discovery Plus: Moonshiners

Mocht je meer geïnteresseerd zijn in Moonshine, dan is er op Discovery Plus een tv-serie te zien over moonshine. De serie draagt de toepasselijke titel Moonshiners en er zijn maar liefst tien seizoenen van te zien. In Amerika zijn er heel wat mensen toegewijd bezig hiermee, terwijl ondertussen de politie hen op de hielen zit.
Ook zien we geregeld whisky terug in videogames. Lees vooral ons artikel: Whisky in 4 beroemde videogames.
Foto: Klabater

POPULAIR NIEUWS