Macallan whisky ineens niet zo’n goed merk meer om in te investeren?

Nieuws
door Whisky Monkeywoensdag, 07 februari 2024 om 9:00
macallan harmony iii 2
Wie denkt aan de Rolls Royce onder whisky, denkt misschien al gauw aan het merk The Macallan. Maar is het merk ook zo goed om in te investeren als belegging wat zo vaak gedacht wordt?
Op het officiële Facebook-account van Whiskystats, een partij die allerlei statistieken in de gaten houden, stond onlangs een schokkende uitspraak: ‘Macallan behoort tot een van de grootste verliezers van waarde in 2023, met een prijsdaling van bijna 22 procent.’
Daarbij moet meteen een kanttekening gemaakt worden. Want daarna meldt Whiskytats meteen dat het whiskymerk qua handelswaarde én volume nog steeds het meest dominante merk op de veilingmarkt is.

Regen en zon in de whiskywereld

Dat betekent dat er dus nog altijd veel geïnvesteerd wordt in het beroemde Schotse merk, maar dat er wel een kentering zichtbaar is. Of dat zo blijft, is de vraag. Wat dat betreft is het net zoals bijvoorbeeld crypto: het kan regenen en de zon kan schijnen.
Wel postte Whiskystats twee dagen eerder ook al een bericht met de hoogste veilingbiedingen van vorig jaar, maar waarbij de biedingen net niet hoog genoeg waren. Daardoor zou de whisky niet verkopen. Daar zaten twee Macallan whisky’s bij: The Reach en de 72 Year Old Laligue.

Reach in hotels te bewonderen

Voor de Reach was het hoogste bod 230.000, wat dus niet voldoende was. Mensen die deze opvallende whisky, die gedragen wordt door twee handen én de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, kan de godendrank bewonderen in twee hotels. Daarvoor moet je alleen wel even afreizen naar het buitenland.
Meer weten over The Macallan? Lees dan vooral ons interview met Yoël van Eer, brand ambassador van het merk.
Hij zegt daarin onder meer het volgende: 'Ik ben wel iemand die houdt van luxe. (…) Zo’n omgeving zoals nu, vind ik fijn. Gewoon genieten van een mooi glas in een mooie setting. Ik denk dat de ambiance, de sfeer en de muziek de whisky dan nog lekkerder maken. (...) Er is een experiment gedaan. Als je whisky drinkt en je iets zachts vasthoudt, zoals bijvoorbeeld je pochet. (…) wist je dat dat anders smaakt door middel van het gevoel dat je krijgt?’'

POPULAIR NIEUWS