De nieuwe Maker’s Mark bourbon heeft 11 jaar in een kelder gelegen

Nieuws
zaterdag, 19 augustus 2023 om 17:00
makers mark cellar aged bourbon
Het Amerikaanse whiskeymerk Maker’s Mark heeft zijn oudste whiskey tot nu toe onthuld. Het gaat om een bourbon, de Maker’s Mark Cellar Aged Bourbon. Deze heeft een groot deel van zijn tijd in een kelder doorgebracht.
Maker's Mark Cellar Aged Bourbon is een blend die bestaat uit een elf en twaalf jaar oude bourbon. De drank is de eerste met een leeftijd boven de tien jaar. De reden hiervoor was simpel: de whiskeymaker kreeg het niet voor elkaar om een drank dusdanig te laten rijpen zonder dat er (overmatig veel) tannines in de drank kwamen. Dat is nu gelukt door de whiskey op een bijzondere plek te bewaren, vertelt Rob Samuels, whiskeymaker en kleinzoon van de oprichter van Maker’s Mark.
‘Cellar Aged belichaamt een oudere whiskey die duidelijk Maker's Mark is. Een die geworteld is in het uitdagen van conventies, het leveren van nieuwe smaakervaringen uit de omgeving die ons omringt en het voortbouwen op een smaakvisie die al generaties in de maak is,’ aldus Samuel.

Waar heeft Maker’s Mark Cellar Aged bourbon gerijpt?

Deze speciale iteratie van Maker’s Mark heeft aanvankelijk zes jaar gerijpt in de traditionele warenhuizen. Daarna is de drank verhuisd naar een nieuwe locatie: een koele kelder van kalksteen. Door de lagere temperatuur in deze kelder is de absorptie van tannines door de whiskey lager en is de rijping dus in feite wat langzamer.
De whiskey heeft daardoor het zoete profiel behouden waar Maker’s Mark bekend om staat. Dit zijn de tasting notes:
Neus: Donkere steenvruchten, gekarameliseerde suiker en geroosterde eik.
Smaak: Eikenhout, vanille en fruit.
Afdronk: Romig, lang en complex met tonen van bakkruiden.
Het idee van het whiskeymerk is nu om van de Maker’s Mark Cellar Aged Bourbon een jaarlijkse release te maken die gelimiteerd verkrijgbaar is. Voor deze eerste expressie geldt een prijs 150 dollar (omgerekend iets meer dan 135 euro). De bourbon verschijnt komende maand in de Verenigde Staten wordt in oktober naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland gebracht. Ook zal de whiskey dan wereldwijd verschijnen bij geselecteerde speciaalzaken. Of dat ook voor Nederland geldt is niet bekend.
Wist je dat je op dit moment een toffe whiskyjacket vaneen bekend whiskymerk kunt winnen bij ons? Lees de hier prijsvraag.
Set van 2 - Siliconen IJsballen Mal - 12 IJsballen - IJBallenmaker - IJsbakjes - IJsblokjesmaker, IJsbol Tray -  Ronde IJsblokjesvorm - Herbruikbaar - BPA-Vrij - voor Whisky - Cocktails - Bourbon - 17cm x 11.5 cm Image
Set van 2 - Siliconen IJsballen Mal - 12 IJsballen - IJBallenmaker - IJsbakjes - IJsblokjesmaker, IJsbol Tray - Ronde IJsblokjesvorm - Herbruikbaar - BPA-Vrij - voor Whisky - Cocktails - Bourbon - 17cm x 11.5 cm
EUR20.45
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Maker's Mark

POPULAIR NIEUWS