Michter’s Distillery onthult nieuwe versie van een 10 jaar oude whiskey

Nieuws
maandag, 01 april 2024 om 16:00
michters 10yo bourbon
Michter’s Distillery onthult voor het tweede jaar op rij een nieuwe versie van de 10 jaar oude whiskey. De expressie is vanaf april in de schappen te vinden en komt uit één vat.
Het is over het algemeen niet vreemd dat een distilleerderij een nieuwe batch van een whisky uitbrengt, maar in dit geval is het wel opvallend. Michter’s heeft de release van de 10 jaar oude expressie namelijk niet consequent uitgebracht. In 2022 werd er bijvoorbeeld een jaar overgeslagen vanwege voorraadproblemen. Ook in 2023 waren er problemen om aan de enorme vraag te voldoen.
De Michter’s 10 Year Old Bourbon is een single barrel expressie die in 2024 uit een bijzonder vat komt volgens Dan McKee, meesterstoker van de distilleerderij. ‘Hij zit boordevol kenmerken die ik zoek in een speciale Bourbon.’

Wat is de Michter’s 10 Year Old Bourbon 2024 whiskey?

Zoals de naam al verraadt is de Michter’s 10 Year Old Bourbon expressie pas na 10 jaar uit het vat gehaald. Andrea Wilson, master of maturation bij Michter’s, vertelt dat ze blij is dat er voor het tweede jaar op rij een release gedaan kan worden van de expressie die zo oud is.
Wat betreft smaken vertelt Wilson dat de whisky een uitstekende neus heeft en een romige textuur. De officiële tasting notes van de whisky omvatten onder andere een rijk en krachtig karakter met toffee, karamel, verkoold eikenhout, ahornsiroop en vanille.
De Michter’s 10 Year Old Bourbon 2024 whiskey is gebotteld op 94,4 proof, oftewel 47,2 procent alcohol by volume (ABV). Hoeveel flessen er precies gebotteld zijn is onbekend. Michter’s meldt wel dat er meer voorraden zijn en dat de distilleerderij eraan blijft werken om de voorraad van de warenhuizen sneller aan te vullen, om problemen van de afgelopen jaren te voorkomen.
De prijs van een fles is 185 dollar (omgerekend ongeveer 170 euro). Of de expressie ook naar de Europese schappen komt, is niet bekendgemaakt.
Foto: Michter's Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS