Monsteropbrengst voor gelimiteerde The Macallan whisky bij veilig

Nieuws
woensdag, 15 februari 2023 om 17:00
whiskyveiling
Een The Macallan limited edition whisky heeft bij een Sotheby’s veiling een kwart miljoen dollar opgebracht. De opbrengst is daarmee meer dan drie keer van wat er verwacht werd. Het geld voor de speciale fles whisky gaat naar een goed doel.
De limited edition betreft een The Macallan Distil Your World New York Single Cask Edition. Het is een van de twee flessen van deze editie en de enige die verkocht is. De andere fles staat nog in het The Macallan archief. De opbrengst van de fles The Macallan Distil Your World New York Single Cask Edition werd aanvankelijk ingeschat tussen de 30.000 en 80.000 dollar, maar de opbrengst van 250.000 dollar had niemand durven dromen.
Jonny Fowle, Sotheby's hoofd van whisky & spirits, Noord-Amerika en EMEA omschreef de veiling van de fles als een spannende start van het jaar. Volgens Fowle is het ‘altijd een enorme gebeurtenis is in de wereld van collectible whisky’s wanneer Sotheby's met The Macallan samenwerkt om een exclusieve whisky uit te brengen’.
Dat de fles een hoge opbrengst heeft is volgens Fowle niet heel vreemd. Hij merkt op dat het bezitten van een unieke fles het ultieme doel en dat het deze veiling de enige gelegenheid is om deze versie van The Macallan Distil Your World New York Single Cask Edition te bemachtigen.

Opbrengst The Macallan Distil Your World New York Single Cask Edition naar goed doel

De veiling die Sotheby’s samen met The Macallan organiseerde had als doel om met The Macallan Distil Your World New York Single Cask Edition geld op te halen voor een goed doel. Het doel in kwestie is ChaShaMa, een organisatie die zich inzet om kunstenaars in New York City te ondersteunen. Bij de fles krijgt de koper overigens ook een diner in El Celler de Can Roca. De drank zelf is namelijk geboren uit een samenwerking van Polly Logan, whiskymaker bij The Macallan, en de gebroeders Roca, eigenaars van El Celler de Can Roca.
De whisky fungeert daarbij als eerbetoon aan New York. De speciale fles moest ‘de essentie van New York belichamen en vieren als een bruisende stad die creativiteit, innovatie en artisticiteit samenbrengt’. De single malt whisky heeft gerijpt in een Europees Eiken Sherry Puncheon vat uit 2002. Hij wordt geleverd in een speciale doos met een gegraveerde luchtkaart van de stad en een boekje met informatie over de fles en de drank.
Het is overigens niet de eerste keer dat een The Macallan whisky voor veel geld verhandeld wordt. Het merk is populair bij investeerders en verzamelaars en levert regelmatig veel geld op.

POPULAIR NIEUWS