Morrisons Distillers brengt gelimiteerde whisky Old Perth PX uit

Nieuws
dinsdag, 07 februari 2023 om 13:00
old perth px 2
Op zoek naar een gelimiteerde nieuwe whisky? Morrison Scotch Whisky Distillers, de makers van onder andere Old Perth Blended Malt Scotch Whisky, heeft de Old Perth PX op de markt gebracht.
Dit is een whisky die met uiterste zorg is uitgekozen door Morrison Scotch Whisky Distillers, een distilleerderij met een uitgebreide collectie aan rijpe single malt Schotse  whisky's. De Old Perth PX heeft zijn hele rijping doorgebracht in Oloroso- en PX-sherryvaten. Uiteindelijk heeft de whisky de laatste 15 maanden doorgebracht in Pedro Ximenez-vaten van Bodega José y Miguel Martin, Spanje.

Hoe smaakt de Old Perth PX?

De Old Perth PX kent een alcoholpercentage van 56.2%, heeft een natuurlijke kleur en is niet gekoeld en gefiltered (non-cill filtered) alvorens gebotteld. Op de neus geeft deze whisky tonen van rozijnen, pruimen en cacao gevolgd door rozijnen, dadels, gekonfijt fruit, donkere chocolade en cacao in de mond. Deze uitgave van Old Perth is gelimiteerd tot 7.800 flessen.
In een reactie op de lancering zegt Niel Hendriksz, Sales Director bij Morrison Scotch Whisky Distillers, het volgende

  Onze toewijding aan het Old Perth assortiment is altijd geweest om de hoogste kwaliteit blended malt scotch whisky te maken, door het exclusieve gebruik van volledig op sherry gerijpte vloeistof. Met ons limited edition assortiment proberen we de invloed die verschillende soorten sherry kunnen hebben op whisky verder te benadrukken.  

- aldus Hendriksz.

Graeme Mackeddie, hoofdproducent bij Morrison Scotch Whisky Distillers, zegt dat de inspiratie voor de nieuwe drank geïnspireerd is op de Spaanse Sherry Bodegas. Een technisch verhaal, maar het komt erop neer dat er gebruik is gemaakt van 50 jaar oude traditionele Spaanse vaten van 700 liter. Dit heeft voor een goede balans gezorgd, waardoor de whisky dus lekker moet proeven!
Morrison Scotch Whiskey Distillers gebruikt een selectie distilleerderijen in de regio Speyside in Schotland waar de single malt scotch whisky voor Old Perth wordt gebruikt. Uiteindelijk wordt de drank in Aberargie, Perthshire tot leven gewekt en smaakt de whisky zoals die nu op de markt is gebracht.
De whisky is sinds 3 februari bij grote retailers te koop in het Verenigd Koninkrijk. Je zal dus even moeten zoeken om deze gelimiteerde whisky naar Nederland te krijgen.
Wist je dat we ook hele leuke interviews hebben?

POPULAIR NIEUWS