Nederlandse distilleerderij in Limburg: ‘Het is niet meer leuk’

Nieuws
door Whisky Monkeymaandag, 12 februari 2024 om 17:00
de ijsvogel
Het is weliswaar niet meer koud buiten, maar de tranen komen volop uit de lucht vallen. En die regen is niet goed voor elke maker van de godendrank.
Het weer zorgt voor situaties waar niet iedereen op zit te wachten. In Limburg is het weer volop raak. Op het Facebook-account van De IJsvogel staat een treurig bericht:
‘Het is niet meer leuk. De molen was net schoon, het inrichten was begonnen. En nu staat de Maas weer binnen.’’

Hart onder de riem op social

Het bericht wordt afgesloten met een huilend poppetje. En er is een foto geüpload van de hoeveelheid water die er is gevallen. De maker van whisky en andere dranken kan online rekenen op flink wat steun, want er is op het moment van schrijven al 165 keer gereageerd door mensen met emoticons en er zijn 51 opmerkingen geschreven.
De meesten wensen de Nederlandse distilleerderij sterkte, al schrijft Roland Kessels: ‘Locatie naast een regen rivier, kun je 2x per jaar rekenen op hoog water, sterkte ermee.’

Eerder ook water ellende

Het is nog niet heel lang geleden dat we ook een bericht hebben geschreven waaruit bleek dat de hele kelder van De IJsvogel was ondergelopen met water. De vaten van whisky lopen overigens geen gevaar. Deze heeft Pieter Verschuren, mede-eigenaar van het bedrijf, elders staan.
De tranen kunnen dus volop uit de lucht komen vallen, de godendrank is safe.

Ander imago van alcohol

Vorig jaar hadden we een interview met Verschuren. Daarin zei hij onder meer het volgende:
‘Toen mijn opa jong was, dronk hij genever. Toen mijn vader jong was, dronk hij bier. En als je kijkt naar de generatie na mijn generatie, dan zie je alweer hele andere dranken. Dan heb je het over cocktails en de Breezer-tijd. (…) Alcohol heeft een ander imago gekregen. Denk ook aan de whisky’s die steeds meer aandacht krijgen.’
Dat interview kun je hier teruglezen. Meer weten? Ga dan naar de officiële website van De IJsvogel. 

POPULAIR NIEUWS