Edinburgh binnenkort een speeltuin voor bartenders en whisky- en cocktailliefhebbers

Nieuws
door Whisky Monkey!dinsdag, 13 februari 2024 om 9:00
bartender
Aanstaande april zal er in Schotland de eerste internationale bar show van het land gehouden worden. Het evenement heet Edinburgh Bar Show (EBS) en wordt georganiseerd door bekenden uit de branche.
De show is namelijk opgezet door Iain McPherson, eigenaar van de Panda & Sons bar en Jamie Faulds en Gary Anderson de bedenkers van de Edinburgh cocktailweek.
Anderson vertelt dat de show anders is dan andere shows. EBS moet namelijk sterke dranken, drankmerken, bars en het talent uit Schotland in de schijnwerpers zetten. ‘Schotland heeft zoveel te bieden; de sterke dranken die hier worden gemaakt zijn uniek en moeten worden gevierd en onze barscene heeft een ander verhaal en een andere herkomst dan andere plaatsen.’
Terwijl er enerzijds een grote focus is voor Schotland en haar producent, zoals whisky en whiskycocktails, moet de Edinburgh Bar Show anderzijds internationaal talent samenbrengen. Volgens McPherson is het namelijk een kans voor een nieuwe generatie bartenders om kennis te delen en te netwerken.

Wat is de Edinburgh Bar Show?

De EBS bestaat uit een groot aantal evenementen dat tussen 8 en 10 april zal plaatsvinden. Zo zijn er headline evenementen zoals een Suntory bar takeover, een Absolut vodka bar takeover en een tweedaagse wrap party die Rémy Cointreau organiseert.
Tijdens al deze evenementen zal er veel aandacht zijn voor verschillende whiskycocktails, andere cocktails andere en sterke dranken zoals whisky, gin en rum die neat geschonken worden.
Ook zijn er verschillende rondleidingen in distilleerderijen, seminars, demonstraties en proeverijen in Edinburgh. Daarnaast is er nog ruimte voor dingen die minder met drank te maken hebben. Denk aan wellness, meditatie, yoga en fitness. Dit zijn namelijk elementen die steeds belangrijker voor bartenders worden en daardoor een onmisbaar onderdeel van Edinburgh Bar Show.
De show wordt intussen gesteund door whiskymerken als Ardbeg, Bruichladdich, Aberfeldy, Craigellachie, Royal Brackla, Spearhead whisky, House of Suntory en Smokehead.
Voor meer informatie over het evenement kun je op de website terecht.

POPULAIR NIEUWS