5 toffe whiskyreizen om te boeken

Best of
zondag, 09 juli 2023 om 11:00
teeling whiskey glazen
Als je op zoek bent naar interessante whisky-ervaringen, dan zit je goed met een trip naar Ierland of Schotland, waar fantastische rondleidingen en proeverijen zijn. Authentieker kan het eigenlijk niet. Dit is onze top 5 toffe whiskyreizen om te boeken.

The Full Dublin whiskey break

Met een viertal distilleerderijen die je tijdens deze reis bezoekt in de stad Dublin, kom je genoeg te weten over de Ierse whisky. Zo doe je Jameson, Teeling, Pearse Lyons Distillery en het Irish Whisky Museum aan. Het programma staat al vast en van de vier dagen zal je twee dagen whiskyhuizen bezoeken. De overige dagen kun je dus nog even lekker nagenieten en je onderdompelen in de Ierse cultuur.
In totaal duurt de trip vier dagen en is naast de activiteiten ook een overnachting met ontbijt inbegrepen. Je zal met een rechtstreekse vlucht naar de Ierse hoofdstad gaan. Deze trips kunnen in laag, midden en hoogseizoen geboekt worden.

The Islay & Campbeltown Trail

Campbeltown heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van whisky. Voor de export van onder andere drank was het plaatsje ideaal gelegen aan de kust van het schiereiland Kintyre. Vanuit daar is het een relatief klein stukje naar The Islay, een bekend gebied met zijn eigen whisky roots.
Om de plaats te bereiken, zal je eerst vanuit Schiphol naar Glasgow vliegen en vanuit daar per boot de tocht voortzetten. In totaal duurt de trip zes dagen. Welke distilleerderijen zul je dan bezoeken? Onder andere die van Bowmore, Ardbeg en Lagavulin. Zeker niet de minste en daarom is deze whiskyreis dus zeker de moeite waard.

Whisky & Outdoor Schotland

Wie liever het Ierse landschap verruilt voor dat van Schotland, kan zich voor deze whiskyreis opgeven. Een perfecte combinatie van whisky bezoekjes en outdoor activiteiten, haalt je even helemaal uit de normale wereld.
Een Highlands Safari en dagje vliegvissen is prima te doen tussen de bezoeken aan de distilleerderijen door. Deze trip kan je met zijn tweeën doen, maar ook prima met een grotere groep. Er zijn twee varianten te boeken en dit is bij uitstek perfect voor whiskyliefhebbers die een actieve vakantie zoeken.

Whisky reizen in Nederland

Als je het dichterbij zoekt, kan je binnen Nederland ook gewoon proeverijen doen. Zo heeft travel4reasons.nl ook Schiedam, Arcen en Ootmarsum als bestemmingen voor een van de 5 beste whiskyreizen. Dit reisje is er een van enkele dagen. De prijzen liggen hiervan vanzelfsprekend ook een stukje lager, wat het ook weer aantrekkelijk maakt.
Ootmarsum is bekend als kunstenaarsstadje, maar heeft ook prijswinnende distilleerderij Sculte op de kaart staan, waar je een 3-gangen whiskydiner kunt ervaren. Schiedam kent daarentegen een rijke geschiedenis in het stoken van moutwijn en jenever, waarvan het proces sterk lijkt op dat van whisky. Arcen is te kennen van Graanbranderij De IIsvogel, die bij een oude en typisch Limburgse watermolen met twee distilleerketels stookt. Alle drie een ware must see!

The CLASSIC whisky trail

De laatste van deze 5 toffe whiskyreizen is The CLASSIC Whisky trail. Fan van merken als Glenmorangie, Balblair of Glengoyne? Bezoek dan met deze whiskyreis de Lowlands, Highlands of Speyside in één trip. Iets duurder dan de voorgaande opties, maar zeker niet minder memorabel. Iets met: drie voor de prijs van twee.
Je zal rechtstreeks naar Edinburgh of Glasgow gaan en vanuit daar aan liefst acht verschillende proeverijen deelnemen, verdeeld over vier dagen. Een rustgevend, beboste omgeving waar je helemaal tot rust zult komen en in een hotel of B&B kunt overnachten. De focus ligt hierbij dus op flink wat distilleerderijen bezoeken, de klassieke welteverstaan!
Qua prijzen verschilt alles overigens per seizoen.

Wist je dat je bij ons geregeld toffe prijzen kunt winnen?

POPULAIR NIEUWS