Nieuw whiskyboek op komst van Hans Offringa

Nieuws
donderdag, 04 januari 2024 om 13:00
boekenkast
Wil je whisky pairen met eten en in het bijzonder Schotse maaltijden? Schrijf dan 27 maart in je agenda. Dat is de dag waarop er een nieuw boek uitkomt van Hans Offringa.
Offringa brengt samen met Stef Roesbeke het boek Gekookt & Gestookt uit met de subtitel: Gerechten met Schotse Whisky. Offringa is misschien wel de bekendste whisky-auteur in het Nederlandse landschap. Regelmatig brengt hij ook met zijn vrouw Becky boeken uit. Samen gaan ze door het leven als ‘The Whisky Couple’.
Het is nog niet heel lang geleden dat dit duo een boek uitbracht. Zo verscheen in september het boek Whisky hét boek voor de liefhebber, waar wij een recensie over hebben geschreven.

Pre-order alvast Gekookt & Gestookt

Het nieuwe boek, Gekookt & Gestookt, kan alvast in de pre-order gezet worden bij bol.com voor 29,50 euro. Het betreft een hardcover. De webwinkel heeft de volgende omschrijving van het boek staan:
‘Een fraai vormgegeven boek van twee whiskykenners – de een kookt ermee, de ander schrijft erover. Chef Stef Roesbeke, eigenaar van het in whiskykringen welbekende restaurant De Cluysenaer in Kluizen bij Gent, creëerde 40 gerechten bij 40 Schotse whisky’s die hij samen met whiskyauteur par excellence Hans Offringa heeft uitgekozen. Beide heren werden zoals gewoonlijk bijgestaan door hun muzes Krien en Becky.’

Eenvoudige recepten voor iedereen

In het boek zitten gerechten voor elke type eter. Dus of je nu vegetariër bent, pescotariër, vlees eet of een flexitariër bent. Voor iedereen zit er wat tussen. De recepten worden voorzien van foto’s. Verder zijn de recepten vrij eenvoudig zodat een ieder dit thuis in de keuken kan maken.
Verwacht dus geen culinaire hoogstandjes, maar eerder het principe van een kind kan de was doen. Of moeten we zeggen: iedereen kan met whisky koken?
Kook jij weleens met whisky?

POPULAIR NIEUWS