Nieuwe Big Peat whisky richt zich op mensen die niet op vakantie gaan

Nieuws
woensdag, 24 juli 2024 om 16:00
big peat hameldaeme whisky
Big Peat heeft een nieuwe expressie die gelanceerd die aansluit bij de thuisblijver deze vakantieperiode. De nieuwe Islay whisky ontleent zelfs inspiratie uit een oud gezegde over thuisblijven.
'Haemeldaeme', oftewel 'Home will do me' is een Schotse uitspraak die elk jaar terug keert rond de vakantieperiode. Het betekent dat er geen vakantieplannen zijn en dat iemand simpelweg thuis blijft. Zo ook Big Peat, de whisky van Douglas Laing. De Islay zeeman blijft lekker thuis en trakteert op een bijpassende nieuwe expressie: de Big Peat Haemeldaeme edition.
De nieuwe Big Peat whisky is onderdeel van de Big Peat Private Cask Series. Deze expressie wordt exclusief verkocht door Douglas Laing & Co.

Wat mag je verwachten van de Big Peat Haemeldaeme whisky?

Zoals gebruikelijk bij het whiskymerk, is de Big Peat expressie een blend, gemaakt van verschillende Islay single malt whisky's. Er is een vleugje Ardbeg whisky in de mix te vinden, naast Caol Ila, Port Ellen en Bowmore. Het geheel heeft in White Port vaten gerijpt.
Dat levert voor de Big Peat Haemeldaeme expressie tasting notes op met rokerige tonen, zoete en kruidige nuances en een zachte, lange afdronk. De smaken die voorbij komen zijn onder andere gekruid fruit, honing, toffee, amandel en vanille.
Het geheel is non-chill filtered en zonder toevoegingen gebotteld. Dit is op 48 procent alcohol by volume (ABV) gebeurd. Van de Big Peat Haemeldaeme whisky van Douglas Laing zijn wereldwijd slechts 420 flessen verkrijgbaar. Een fles kost 81,95 euro en is via de webshop van de whiskymaker te koop.

Meer van Douglas Laing

Eerder btracht Douglas Laing nog een speciale Big Peat expressie uit ter ere van Fèis Ìle 2024. De whisky van de Islay visser kreeg daar een vleugje van de tropen mee. Verder is er onlangs ook een Rock Island Tequila Cask finish whisky uitgekomen die geheel in stijl van de Mexicaanse drank gebotteld is.
Peat and Whisky Image
Peat and Whisky
EUR11.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS