Deze piratenwhisky is een zonnig huwelijk van Caol Ila, Ardbeg en Port Ellen whisky

Nieuws
zaterdag, 25 mei 2024 om 12:00
big peat tropaigeach edition whisky
Douglas Laing heeft Big Peat in een tropisch jasje gestoken. Het merk van de Islay visser viert met een speciale whisky het jaarlijkse Fèis Ìle festival. De naam van de nieuwe expressies is Big Peat The Thropaigeach Edition.
De nieuwe Douglas Laing whisky is voorzien van een wit met fel geel piratenthema, waarbij Big Peat met een piratenhoed op de bijzondere fles afgebeeld staat. Om de visser heen zijn palmbomen, een papegaai, piratenschepen, zwaarden en andere nautische voorwerpen te zien.
Chloe Wood, Brand Manager van Big Peat, vertelt dat de whisky tijdens het Fèis Ìle 2024 festival, alsook daarna geproefd kan worden.
‘Big Peat fans hebben de kans om een nieuwe stijl van Big Peat te proberen met de Thropaigeach Edition. Dit is Big Peat, maar met een fruitige en citrusachtige smaakervaring. De extra rijping in Caribische rumvaten voegt een extra niveau van complexiteit toe aan de toch al rokerig-zoete Islay whisky.’

Wat is de Big Peat The Thropaigeach Edition whisky?

Net als de andere Big Peat expressies is de The Thropaigeach Edition een blended whisky. De drank bestaat uit Caol Ila, Ardbeg en Port Ellen whisky. Het geheel is voorzien van een finish in Caribische rumvaten.
Dit levert de volgende tasting notes op:
  • Neus: Gepelde gerst en rook maken plaats voor een verwarmende, kruidige stijl plus geroosterde marshmallows.
  • Smaak: Olieachtig en dik met een duidelijk Islay-karakter naast geflambeerde banaan, gebarbecued vlees en honingmout.
  • Afdronk: Kolenstof blijft hangen met een verkoolde ananas en pimentzoetheid.
Liefhebbers van Big Peat of rokerige whisky moeten niet te lang wachten om een fles te bemachtigen. Het gaat om een gelimiteerde expressie waarvan er maar 5688 uitgebracht zijn. De Big Peat The Thropaigeach Edition whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV)
Je koopt The Thropaigeach Edition voor 75 euro per fles via de Douglas Laing website. Of deze ook in Nederland in de schappen terecht komen is niet bekendgemaakt.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties