Nieuwe blended whisky knipoogt naar bekende Foo Fighters hit

Nieuws
zaterdag, 14 september 2024 om 10:00
turntable spirits track 6 all my life whisky
Wat krijg je als je een passie voor muziek met een onmiskenbare liefde voor whisky combineert? Dat laat de nieuwste limited edition whisky van Turntable Sprits, Track 6: All My Life, zien.
Het is tijd voor de zesde track in de muzikale reeks met gelimiteerde edities van Turntable Spirits. Zoals ook bij de vorige expressies staat dit keer een bekend nummer centraal. In het geval van Turntable Spirits Track 6 is dat 'All My Life' van Foo Fighters.

Passie voor muziek

De broers Alasdair en Gordon Stevenson, die Turntable Spirits vanuit hun passie voor muziek en goede whisky opgericht hebben, hebben met deze release de meest persoonlijke expressie tot nu toe uitgebracht, vertelt Alasdair.
All My Life zet niet alleen een bekend nummer in de spotlight, maar is ook een knipoog naar het verleden van de heren, vult Gordon aan.
'Ik denk dat we een dram hebben geproduceerd die groter is dan de som der delen, terwijl we ook laten zien wat deze distilleerderijen zo speciaal maakt.'

Wat is de Turntable Spirits Track 6: All My Life whisky?

De nieuwe whisky van Alasdair en Gordon Stevenson is een blend van vier single malt whisky's en een grain whisky, gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Hieronder vind je de precieze mix van de expressie:
  • 21 procent GlenAllachie first fill ex Woodford barrels
  • 14 procent Balblair Limousin Oak XO octaves
  • 16 procent Benriach first fill ex bourbon barrels
  • 30 procent Knockdhu first fill oloroso sherry butts
  • 19 procent North British ex bourbon barrels
Deze unieke mix van expressies heeft de zesde drank in de Turntable reeks tasting notes gegeven die bestaan uit tonen van appelcrumble, rozijnen en walnoten in custardpudding. Daarnaast zijn er tonen van kaneel en cacao in een lange finish.

Waar is Turntable Track 6: All My Life whisky te koop?

Turntable Track 6: All My Life is een gelimiteerde uiting die in een oplage van ongeveer 2200 flessen gebotteld is. De whisky komt naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ook naar ons kikkerlandje.
Hoeveel flessen we precies beschikbaar zullen zijn in ons land, is niet bekend. Het is wel duidelijk wat de prijs per fles is, namelijk 69 pond (omgerekend ongeveer 80 euro).
Foo Fighters - Colour And The Shape (LP) Image
Foo Fighters - Colour And The Shape (LP)
EUR29.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS