Nieuwe core range van Glenglassaugh’s met een age statement whisky

Nieuws
maandag, 12 juni 2023 om 11:00
glenglassaugh
Glenglassaugh is sinds 2008 terug van weggeweest. Nu is de nieuwe core range van de Schotse distilleerderij onthuld en daar zit een opmerkelijke whisky bij: een Glenglassaugh whisky met een age statement.
In totaal bevat de core range van Glenglassaugh drie whisky’s. De Glenglassaugh Sandend, Portsoy en de 12 Year Old. De distilleerderij heeft deze drie whisky’s geselecteerd om de plek van de stoker te weerspiegelen en de stijl van stoken aan te tonen.De Glenglassaugh 12 Year Old whisky is het paradepaardje en de enige whisky met een age statement in de serie.

Wat zijn de drie Glenglassaugh core range whisky's?

De 12 Year Old Glenglassaugh expressie is gerijpt in een combinatie van bourbon- sherry en rode wijnvaten. Dit heeft de drank een licht gouden kleur meegegeven. De whisky is op 45 procent ABV gebotteld en kost 50 pond ofwel 58 euro (adviesverkoopprijs).
Hieronder vind je de door Glenglassaugh gemelde proefnotities voor de 12 jaar oude whisky:
Neus: 'Zoete kustgolven van rijpe abrikoos en vijg vermengen zich met geroosterde vanille en tropische flora, gedragen door een warme zeebries'.
Smaak: 'Gekonfijte pistache, dadel en zoete vijg gaan over in golven van morellen en slagroom, doordrenkt met frisse kustlucht'.
Glenglassaugh heeft zich voor de Sandend whisky laten inspireren door het Sandend Bay strand, vlakbij de distilleerderij. De whisky heeft gerijpt in sherry, bourbon en manzanilla vaten, wat de drank een lichte kleur heeft gegeven. Sandend is gebotteld op 50,5 procent ABV en kost per fles 55 pond, ofwel 64 euro (adviesverkoopprijs).
Dit zijn de tasting notes voor Glenglassaugh Sandend:
Neus: ‘Zacht boterig vanille-ijs gedrenkt in tropisch fruit, met chocolade en een vleugje zeezout.’
Smaak: ‘Golven van gezouten karamel met een bruisende uitbarsting van ananas, kers en grapefruit, opgeluisterd door de oceaan.’
Voor de derde whisky in her kernassortiment heeft de Schotse distilleerder het naburige dorp Portsoy als inspiratie genomen. De Glenglassaugh Portsoy is een diep amberkleurige peated whisky met een maritieme smaak die gerijpt heeft in sherry, bourbon en port vaten. Deze whisky is op 49,1 procent ABV de fles in gegaan en kost 60 pond, ofwel 70 euro (adviesverkoopprijs).
De tasting notes van Glenglassaugh Portsoy zijn als volgt:
Neus: ‘Rijke maritieme golven doordrenkt met tropisch fruit en zoete donkere soja, overgaand in port met zoethout en zeekelp.’
Smaak: ‘Volle smaak met donkere chocolade, gefermenteerde soja en verkoolde mango met stroop en een vleugje zeezout.’
De Glenglassaugh whisky's uit de nieuwe core range zijn al te bewonderen via de website van de distilleerderij. In de komende dagen zullen de whisky's in elk geval in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn. Wanneer de nieuwe Glenglassaugh range naar Nederland komt, is nog niet bekend. Wel kun je andere Glenglassaugh whisky's zoals de Revival en de Torfa al bij ons kopen.

POPULAIR NIEUWS