Japanse whisky producent gaat distilleerderij bouwen in Hokkaido

Nieuws
woensdag, 31 mei 2023 om 9:00
japanse whisky2
Hokkaido is binnenkort een distilleerderij rijker. Venture Whisky, de distilleerderij achter het Japanse whiskymerk Ochiro’s Malt Whisky, gaat namelijk een nieuwe locatie openen. De bouw ervan begint in 2025 meldt Nikkei Asia.
Venture Whisky begon ongeveer vier jaar geleden met de plannen voor de distilleerderij in Hokkaido. Het bedrijf zocht een locatie in de buurt van een haven met het oog op export van Japanse whisky en import van grondstoffen uit Noord-Amerika en andere regio’s. Het terrein voor de nieuwe distilleerderij is 6,6 hectare groot. De verwachting is dat hier jaarlijks 2,4 miljoen liter graanwhisky geproduceerd kan worden.
Yumi Yoshikawa, merkambassadeur van Ichiro’s Malt, vertelt dat de locatie vanwege de ruimte gekozen is. Daarnaast zijn het klimaat van Hokkaido en de beschikbaarheid van veel schoon water doorslaggevend geweest voor de keuze voor de locatie.

Nieuwe Ichiro’s Malt whisky distilleerderij krijgt bijzondere ketels

Venture Whisky verwacht dat er voor de locatie in Hokkaido een investering van enkele miljaren yen nodig is (tientallen miljoenen dollars). De distilleerderij krijgt een flink aantal opslagplaatsen voor whisky en zal niet met standaardketels werken. De ketels zijn wat lastiger in de bediening, maar geven een complexer smaakprofiel aan de whisky.
Wat betreft vaten heeft Venture Whisky goed nieuws. Het bedrijf meldt namelijk dat op de nieuwe locatie whiskyvaten van Japans mizunara-eikenhout gebruikt zullen worden. Het hout geeft de Ichiro’s Malt whisky en de andere whisky’s van de distilleerderij een sterkere en aromatischere smaak volgens Yoshikawa.
Venture overweegt in Hokkaido wel met een ander ingrediënt te gaan stoken, naast de gebruikelijke ingrediënten die nu geïmporteerd worden. Het graan uit de Hokkaido regio kan namelijk ook voor whisky gebruikt worden. De distilleerderij zou met de combinatie van maïs en Mizunara eikenhouten vaten een redelijk uniek recept in handen hebben. Er verschijnen al niet veel whisky’s die gerijpt hebben in het Japanse hout, laat staan maïswhisky’s.
Tijdens de Tokyo Whisky & Spirits Competition 2023 wist de distilleerderij met Ichiro's Malt Whisky nog een aantal prijzen in de wacht te slepen.

POPULAIR NIEUWS