Nieuwe Lowlands single malt whisky eert scheepsbouwer uit de 18e eeuw

Nieuws
woensdag, 17 juli 2024 om 8:00
clydeside napier
De Clydeside Distillery in Glasgow heeft na drie jaar het kernassortiment uitgebreid met een derde whisky. Deze nieuwe single malt whisky heet Napier en heeft een leeftijd van minimaal zes jaar, al staat dat laatste niet op de fles.
De distilleerderij in de Schotse Lowlands bracht in 2021 de eerste expressie van haar kernassortiment uit. De nieuwe single malt whisky is vernoemd naar Robert Napier, een scheepsbouwer uit de 18e eeuw die recht tegenover de distilleerderij gevestigd was. Hij stond bekend om de kwaliteit van zijn lokaal gemaakte schepen die vaak vermiljoen van kleur waren. Dit keert ook terug in de nieuwe fles van Clydeside whisky.
Het label van de Napier single malt whisky is namelijk vermiljoen met wit gekleurd. Verder is de whisky gemaakt van 100 procent Schotse gerst uit Glasgow en water uit Loch Katrine. Voor de distillatie zijn ongebruikelijke snijpinten gebruikt en heeft er een lange fermentatie plaatsgevonden.

Wat is de Clydeside Napier single malt whisky?

De spirit voor de Lowlands single malt whisky is daarna de vaten in gegaan. Clydeside heeft voor first fill oloroso sherryvaten gekozen, waarin de spirit ruim zes jaar gerijpt heeft. Daarna is de whisky gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Er is gekozen om geen leeftijdsaanduiding op de fles mee te geven.
Dit zijn de tasting notes van de Clydeside Napier single malt whisky:
  • Neus: Rijpe bessen, zoete rozengeur en tropische tonen.
  • Smaak: Sinaasappelmarmelade, kersen en vanille.
  • Afdronk: Verwarmende tonen van kruidnagel en gember.
De whisky is te koop via de website van Clydeside Distillery. Daar geldt een adviesverkoopprijs van 56 pond (omgerekend ongeveer 65 euro).
De online shop van de stokerij houdt een limiet aan van twee flessen per klant.
De expressie wordt niet alleen in de online winkel van de stokerij aangeboden. De fles zal wereldwijd verkocht worden, maar waar precies is niet bekend. Of en wanneer de single malt whisky naar ons kikkerlandje komt, is daarbij niet bekendgemaakt.
CamperRoutes  -   Met de camper door Schotland Image
CamperRoutes - Met de camper door Schotland
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Clydeside Distillery

POPULAIR NIEUWS