GlenDronach Distillery verhoogt whiskyproductie door groeiende vraag

Nieuws
woensdag, 17 juli 2024 om 7:00
glendronach
Voor whisky connaisseurs is er goed nieuws, want GlenDronach Distillery gaat uitbreiden. Dit gebeurt om aan de groeiende vraag te voorzien van het merk, maar ook om een betere bezoekerservaring te creëren.
In 2026 wordt de distilleerderij uit de Highlands 200 jaar oud en de bedoeling is dat de uitbreiding dan compleet is.

Wat staat er op de planning?

De komende paar jaar zal Boynsmill House met de bijbehorende tuinen gerestaureerd worden. Verder wordt het gebouw omgevormd naar een luxe gastenervaring en komt er een nieuw bezoekerscentrum. Dat laatste is mogelijk dankzij de verbouwing van een erfgoedmagazijn.
Ook komt er een grotere parkeerplaats, een gasteningang en worden er verbeteringen aangebracht in het landschap, alsook het pad waar bezoekers lopen.
Het gaat om de derde inversteringsronde van het merk dat in handen ligt van Brown-Forman. De afgelopen paar jaar is de distilleerderij ook al onder handen genomen. Zo kwam er in 2020 een nieuwe proefruimte, whiskybar, lounge en winkel.

Het bewaren van erfgoed

Jennifer Proctor, head of European homeplaces bij Brown-Forman, is blij met het resultaat.
Zo zegt zij: 'Deze aanzienlijke investering in de toekomst van de distilleerderij op de lange termijn zal ons in staat stellen om bijna 200 jaar rijk erfgoed te blijven bewaren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat we kunnen voldoen aan de toenemende vraag van bezoekers naar The Glendronach in eigen land en over de hele wereld.'
Je ziet veel distilleerderijen aanpassingen brengen: van distilleerderij naar een óók een bezoekerservaring. Whisky wordt weliswaar gemaakt, maar het is mooi om aan mensen te laten zien hoe dit allemaal gebeurt en ze dan te laten proeven, dan wel dingen te laten kopen.
De distilleerderij zelf gaat ook uitbreiden. Brown-Forman gooit er namelijk 30 miljoen pond tegenaan om de whiskyproductie te verdubbelen. Tevens kan van dit geld een restauratie uitgevoerd worden van het voormalige mouterijgebouw.
Verwacht binnenkort op Whisky Monkeys een interview met Nathan de Bruin, ambassadeur van GlenDronach in Nederland.
Op deze pagina lees je wat we nog meer over GlenDronach geschreven hebben.
Whisky Science Image
Whisky Science
EUR156.63
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS