Nieuwe Nederlandse whisky met Amarone finish stilletjes aangekondigd

Nieuws
zaterdag, 27 mei 2023 om 9:00
vink whisky tour
De nieuwe Vink whisky is onverwacht al te reserveren. Zo is zichtbaar op de officiële website. Naast de Triple Wood, Peated Port 5 Years en de 7 Years Single Cask + 1 Year PX Finish is nu de 6 Years Single Cask Amarone Finish als vierde exemplaar toegevoegd aan de collectie van Vink.
Eerder in een interview met Ruben Wolvekamp, mede-eigenaar van Vink Whisky, werd er al gesproken over een aankomende whisky met Amarone cask finish. Deze whisky is nu dan ook als pre-order beschikbaar. Een persbericht is nog niet de deur uitgedaan.
De whisky komt uit de Nederlandse distilleerderij De Tweekoppige Phoenix, gevestigd in Zaandam. Het gaat om een zes jaar oude ex-bourbon single cask gelagerde whisky met een finish op Amarone vaten uit de Valpolicella streek binnen de regio Veneto, Italië.
De fles is duidelijk herkenbaar en in lijn met de ‘Vink’-stijl van de eerdere varianten, deze keer met een paars etiket.

Vink 6 Year Single Cask Amarone Finish whisky tasting notes

Volgens Vink zorgen de met de hand geselecteerde Italiaanse wijnvaten ervoor dat de rijke en zachte whisky een aantrekkelijk en complex karakter krijgt. Met tot op heden tonen van vanille, kersen, turks fruit, pure chocolade en een hint van citrus. Uiteraard kunnen de smaaknotities nog veranderen tot de whisky wordt gebotteld.
Inhoud: 70cl
Smaak: Vanille, kersen, pure chocolade, turks fruit.
Alcoholpercentage: 42,7%
Distilleerderij: De TweeKoppige Phoenix

Waar is de nieuwe Vink whisky te koop?

De eerste batch is gelimiteerd en heeft een oplage van maar 450 flessen. Wie de whisky nu reserveert moet nog even geduld hebben, deze wordt pas verzonden op 15 september. De Vink whisky 6 Year Single Cask Amarone Finish is (nog) niet verkrijgbaar in de winkel en kan vooralsnog alleen gereserveerd worden op de Vink website voor 67,50 euro.

POPULAIR NIEUWS