Nieuwe leden voor Scotch Malt Whisky Society

Nieuws
zaterdag, 27 mei 2023 om 11:00
whiskyflessen
Goed nieuws voor de Scotch Malt Whisky Society (SMWS). Nadat afgelopen kwartaal het ledenaantal leek te stagneren, is er toch groei te zien. Het aantal leden van de whisky sociëteit wereldwijd stijgt, met één regio in het bijzonder. Dat blijkt uit de jaarlijkse vergadering van The Artisanal Spirits Company, de eigenaar van SMWS.
Waar het jaar niet spectaculair begon voor Scotch Malt Whisky Society, is dat in het tweede kwartaal ruimschoots goedgemaakt. De vlakke start in het aantal leden is het aantal per eind april 2023 weer met 10 procent gestegen. Deze prestatie is in het bijzonder te danken aan Europa. Daar groeide het aantal leden van SMWS het hardst in het afgelopen jaar.
Wat de groei in Europa precies is, is niet bekendgemaakt. Wel maakt het rapport duidelijk dat The Scotch Malt Whisky Society er wereldwijd 38.000 leden bij heeft gekregen. De vergadering meldde naast de positieve cijfers ook een aanhoudend herstel in China na de coronapandemie.

Meer goed nieuws voor The Scotch Malt Whisky Society

Het rapport van de vergadering rondom SMWS meldt nog meer goed nieuws. Internationaal doet de Scotch Malt Whisky Society het namelijk erg goed. In Zuid-Korea, de nieuwste franchise van SMWS, zijn er sinds de start in april al 300 leden bij gekomen.
Door al deze positieve cijfers is er vol vertrouwen in het behalen van de groeiverwachtingen voor 2023. Dit zal nog sneller gaan als de nieuwe dochteronderneming in Taiwan en de franchiseovereenkomsten met Maleisië en Singapore (La Maison du Whisky) afgerond zijn.

Een zonnig SMWS jubileumjaar voor leden en de sociëteit

De cijfers van SMWS zijn reden voor een feestje, maar niet de enige reden. The Scotch Malt Whisky Society bestaat dit jaar namelijk 40 jaar. Dat wordt door de whiskyvereniging flink gevierd met allerlei activiteiten en speciale bottelingen. Onlangs was er voor leden bijvoorbeeld een hele bijzondere whisky pairing met insecten.
Dat is nog niet alles. De agenda staat vol met verrassingen van SMWS. Andrew Dane, directeur bij Artisanal Spirits Company, meldt dat er voor whiskyliefhebbers die lid willen worden een paar leuke dingen aan komen.
Deelnemen aan al die activiteiten van The Scotch Malt Whisky Society en genieten van de nieuwste bottelingen van de vereniging kun jij natuurlijk ook. Een SMWS-lidmaatschap heb je al op zak voor iets meer dan 7 euro per maand. Daarmee krijg je ook meteen toegang tot de meer dan 100 SMSW bars wereldwijd met korting op drams en een maandelijks magazine.

POPULAIR NIEUWS