Nieuwe reeks single malts richt zich op grootheden uit de geschiedenis

Nieuws
zaterdag, 13 april 2024 om 16:00
bimber shoulder of giants whisky
De Engelse Bimber Distillery heeft een nieuwe reeks single malt whisky’s aangekondigd. De serie is gebaseerd op grote namen uit de geschiedenis en heeft de toepasselijke naam shoulder of Giants gekregen.
In totaal zijn er zes flessen onthuld in de reeks, maar niet elke fles komt overal uit. Sterker nog, drie flessen komen exclusief naar het Verenigd Koninkrijk. De ander drie verschijnen alleen in Polen, het geboorteland van Dariusz Plazewski, de oprichter van de stokerij.
Matt McKay, directeur van whiskycreatie bij Bimber, vertelt dat de distilleerderij veel kennis uit het verleden gebruikt. Daarom vindt hij het erg passend dat deze reeks gekeken heeft naar historische figuren.
‘De Shoulders of Giants releases zijn niet alleen een eerbetoon aan de prestaties van nationale helden - ze laten ook de groeiende volwassenheid en complexiteit zien van onze single malt whisky's, die steeds veelzijdiger blijken te zijn in een breed scala aan vattypes en stijlen.’

Wat is de Bimber Shoulder of Giants whiskyreeks?

De zes releases in de nieuwe Bimber Shoulder of Giants whiskyreeks is slechts het topje van de ijsberg. McKay vertelt dat er nog veel meer grote historische figuren uit te lichten zijn met een eigen single malt whisky uit het Verenigd Koninkrijk.
Voor nu zijn dit de expressies die uitgebracht worden met wat details over de expressies:
Voor release in het Verenigd Koninkrijk:
Dickens – The Novelist: gerijpt in first fill Amerikaanse eikenhouten ex-bourbonvaten en gebotteld op 58,3 procent alcohol by volume (ABV).
Newton – The Mathematician: licht peated en gebotteld op 58,3 procent ABV
Shakeshpeare – The Playwright: Gebotteld op 57,7 procent alcohol na een rijping in een biervat
Voor release in Polen:
Copernicus – The Polymath: na een finish in PX vaten gebotteld op 56,8 procent alcohol by volume (ABV).
Chopin – The Composer: Met een finish in een fini sherryvat op 52 procent ABV gebotteld
Curie – The Scientist: Gerijpt in een oloroso sherryvat en daarna gebotteld op 57 procent alcohol.
De zes whisky’s in de Bimber Shoulder of Giants serie worden eind deze maand uitgebracht. Elk etiket heeft een beeltenis van de figuur waarop deze gebaseerd heeft en enkele biografische gegevens over de persoon.
Foto: Bimber Distillery

POPULAIR NIEUWS