WhistlePig Whiskey komt met zeldzaamste release ooit

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 15 augustus 2023 om 9:00
whistlepig
WhistlePig Whiskey heeft de terugkeer van een jaarlijkse whiskey aangekondigd. De WhistlePig FarmStock Beyond Bonded Whiskeys zijn de zeldzaamste whisky die de distilleerderij ooit uitgebracht heeft.
Er zijn namelijk slechts 23 vaten geproduceerd van de WhistlePig FarmStock whiskeys. Daarnaast is het ook nog eens de eerste whiskeys die WhistlePig met een aantal pure tarwewhiskeys maakt. Om precies te zijn, zijn drie van de gebruikte vaten gevuld met pure tarwewhiskey, terwijl de elf vaten roggewhiskey bevatten. De overige negen vaten zijn gevuld met bourbonwhiskeys.
Meghan Ireland, meesterblender bij WhistlePig, vertelt dat de Beyond Bonded serie het grootste experiment is van de distilleerderij. Dat komt doordat de whiskey in zijn geheel op de boerderij gestookt wordt. Ze is erg blij met de komende serie.

Wat is de WhistlePig FarmStock Serie?

De komende WhistlePig FarmStock Beyond Bonded whiskeys komen in elk geval deze zomer niet naar ons kikkerlandje toe. De whiskey is voorlopig alleen in Vermont te koop, waar de distilleerderij ook gevestigd is. De whiskeys komen wellicht daarna nog wel uit in andere delen van de wereld, maar daarover is niets bekendgemaakt.
We hebben wel wat tasting notes voor je op een rij kunnen zetten van de FarmStock Beyond Bonded whiskeys:
WhistlePig FarmStock Rye Beyond Bonded whiskey
Neus: Zoet met tonen van vanille, maraschino, geroosterde kastanjes en hints van het hout van een sigarenkist.
Smaak: Eikenhout, crème brûlée, bakkruiden, toffee en rozenblaadjes.
Afdronk: Warm en Lang met tonen van rogge.
WhistlePig FarmStock Bourbon Beyond Bonded whiskey
Neus: Karamelpopcorn met tonen van eikenhout.
Smaak: Stroop met romige vanille.
Afdronk: Kruidenthee met een hint van honing.
Hoewel het niet zeker is of we deze whiskeys krijgen, kunnen we in Nederland wel smullen van een andere WhistlePig whiskey. Je kunt namelijk voor 80 euro een WhistlePig 10 Years Rye Whiskey in huis halen. Recentelijk kwam er nog een SummerStock Solera whiskey uit van het merk. Deze whiskey was exclusief voor de Verenigde Staten.
Whiskey glazen set whiskyglas: 2 stuks edele rum tumbler wijnglazen zonder steel mannen papa Scotch Vodka Bourbon Irish Single Rye Malt Whiskey Gin Tonic Cocktail Image
Whiskey glazen set whiskyglas: 2 stuks edele rum tumbler wijnglazen zonder steel mannen papa Scotch Vodka Bourbon Irish Single Rye Malt Whiskey Gin Tonic Cocktail
EUR69
Op voorraad
Koop op bol.
Beeld: WhistlePig

POPULAIR NIEUWS