Tobermory lanceert nieuwe gelimiteerde 25 jaar oude whisky

Nieuws
vrijdag, 03 maart 2023 om 13:00
large desktop web image tobermory hebridean series lifestyle 5
De op Isle of Mull gevestigde Tobermory distilleerderij heeft een nieuwe limited edition whiskyfles uit de Herbridean-serie aangekondigd, namelijk de Tobermory 25 jaar oud. Na het succes van de 23- en 24-jarige uitgave in deze serie is het nu tijd voor een 25-jarige single malt whisky. Deze drank is geïnspireerd op de lange geschiedenis die deze distilleerderij kent, zoals werken op het land. .

Unieke invloeden van Isle of Mull

Zoals bij de eerdere uitgaven in deze serie is de vloeistof afkomstig van de 15-jarige Tobermory whisky die in 2008 door de distilleerderij werd uitgebracht. Het verschil is dat deze nog 9 jaar extra heeft gerijpt in de beste Gonzalez Byass-sherry-vaten. Het resultaat mag er zijn: een whisky met unieke invloeden van het eiland, waarvan wereldwijd een beperkt aantal flessen beschikbaar is.
Volgens het team van Tobermory heeft deze whisky in de neus tonen van versgebakken brood, gekonfijte sinaasappelschil, butterscotch, kaneelkruiden en cacaopoeder. Dit wordt gevolgd door tonen van zwarte bessenjam, perziken, citroenschil, honingzoete amandelen, kokosnoot en een vleugje munt in de mond.
In een reactie op de lancering zegt master distiller Brenden McCarron het volgende: ‘We zijn zo trots om Tobermory 25 aan de wereld te introduceren. Een heerlijk fruitige en goed afgeronde vloeistof, waarbij drinkers bij elke dram een echte smaak van Mull kunnen verwachten.’

Samenwerking met Gordon Buchanan

Naast de release heeft Tobermory een samenwerking aangekondigd met de bekroonde natuurfilmmaker Gordon Buchanan, die als eilandambassadeur met de distilleerderij zal samenwerken om het eiland Mull te behouden en te promoten. Gordon, die opgroeide op Mull, heeft de hele wereld over gereisd om een scala aan dieren en omgevingen vast te leggen, maar wijst het eiland aan als de plek waar hij voor het eerst verliefd werd op de natuur.
Tobermory 25 heeft een alcoholpercentage van 48.1% en is gelimiteerd tot 5298 flessen. De prijs voor dit moois is £345 (omgerekend zo’n 390 euro) en vanaf 8 maart te bestellen op de site van Tobermory Distillery.
Voor meer nieuws klik hier