Nieuwe whisky in België gelanceerd: Wasted Wolf Whisky

Nieuws
dinsdag, 12 december 2023 om 11:00
wasted wolf whisky 1
In België is er een nieuwe whisky op de markt gebracht: Wasted Wolf Whisky. De whisky is van Anthony van Sele en vernoemd naar zijn hond. Er zijn gelijktijdig drie expressies op de markt gebracht.
De Wasted Wolf Whisky komt uit de stal van Arranthony Moray, dat opgericht is in 2022 ‘als het resultaat van een steeds verder uit te hand gelopen whisky-passie.’ Arranthony Moray is een kleine lokale handelaar in Oost-Vlaanderen. In de webshop kunnen whisky’s gekocht worden, het bedrijf geeft whisky tastings en nu is er dus een eigen whisky op de markt gebracht: Wasted Wolf Whisky.

De Wasted Wolf Whisky expressies die te koop zijn

Dit zijn de Wasted Wolf Whisky’s die inmiddels te koop zijn:
  • WWW1 Lossie Barrel Surfing – Glen Moray 2015 8Y Sherry Octave single cask
    (prijs: 79 euro)
  • WWW2Dead Sea Chilling – Milk & Honey 2019 4Y Chardonnay Barrique
    (prijs: 99 euro)
  • WWW3 Kintyre Ghost Busting – Campbeltown n 2014 9Y Blended Malt whisky
    (prijs: 79 euro)
De oplettende kijker ziet het meteen: hier is dus sprake van een onafhankelijke bottelaar, iemand die zelf vaten bij een distilleerderij koopt en deze bottelt. Leuk voor mensen die fan zijn van Glen Moray, Milk & Honey en Campeltown.

Wolf op elke fles

Het label van de flessen valt op. Zo staat er op elke fles naast het logo nog een aparte tekening van een wolf, dit is gebaseerd op de hond van Antony van Sele. Op de eerste fles staat een wolf op een whiskyvat, op de tweede fles ligt een wolf een boekje te lezen en op de derde fles staat een wolf afbeeld als een soort Ghostbusters. De hond is een spook aan het vangen en dat correspondeert weer met de titel ‘ghost busting.’
Zelf een kijkje nemen? De flessen zijn te koop via de officiële website.
In Nederland wordt er overigens heerlijke whisky gemaakt. Millstone whisky valt regelmatig in de prijzen.
Foto: Anthony van Sele