Nikka sluit Discovery-reeks af in aanloop naar verjaardag

Nieuws
donderdag, 05 oktober 2023 om 17:00
ikka the grain 2023
Het Japanse whiskymerk Nikka heeft voor de derde en laatste keer een whisky in de Discovery serie uitgebracht. De serie is speciaal in het leven geroepen om alle hoeken van het productieproces van het merk te verkennen. In aanloop naar de negentigste verjaardag van Nikka is daar nu het derde en laatste experiment van uitgebracht: Nikka The Grain.
De nieuwe release is een whisky die uit een combinatie van verschillende granen gestookt is. Deze komen uit de Miyagikyo, Nishinomiya, Moji en Satsumatsukasa distilleerderijen. Twee van die granen, die uit de Moji en Satsumatsukasa distilleerderijen, zijn nog nooit eerder door Nikka gebruikt. Daarnaast wordt er in de Nikka The Grain whisky de bekende Coffey Grain en Coffey mout gebruikt.

Wat is Nikka The Grain 2023?

Emiko Kaji, Nikka Whisky's global marketing and sales general manager, is ontzettend blij met de release. Hij vertelt dat de whisky zowel het verleden als de toekomst van graanwhisky viert en dat alle vier de distilleerderijen sterk vertegenwoordigd zijn in de whisky.
Ook vertelt hij meer over de tasting notes van de Nikka drank:
Neus: Fris met marmelade en cider, houtachtige en vanilleachtige tonen en aroma’s die doen denken aan toast en koekjes.
Smaak: De zachte kruidigheid van kaneel en de zoetheid van maïs met een volle smaak van rogge.
Afdronk: Licht en bitterzoet.
De Nikka The Grain whisky is al in maart dit jaar gelanceerd in Japan en is nu wereldwijd op de markt gebracht. De oplage is wereldwijd beperkt tot 20.000 flessen. In de Verenigde Staten zijn er 2600 flessen beschikbaar met een prijskaart van 174,99 dollar. Of de Japanse whisky naar Nederland komt en wat de oplage hier wordt, is nog niet gemeld. De vorige editie uit de Nikka Discovery serie, de Nikka Miyagikyo Aromatic Yeast 2022, is wel in ons land te koop. Deze whisky kun je onder andere hier kopen.

POPULAIR NIEUWS