The Dalmore Cask Curation whiskyserie trapt af met drie oude drams

Nieuws
vrijdag, 06 oktober 2023 om 7:00
dalmore cask curation
The Dalmore heeft een nieuwe serie afgetrapt die zich richt op bijzondere vaten voor rijping. De Cask Curation Series zal in totaal uit vier sets zal bestaan. De eerste set heeft drie flessen whisky die een respectabele leeftijd hebben.
De Schotse distilleerderij heeft de nieuwe Cask Curation Series op een toepasselijke plek onthuld. De eerste editie van de nieuwe lijn, The Sherry Edition, draait namelijk helemaal om sherry. De plek waar de whisky’s uit de doeken gedaan zijn is Jerez de la Frontera, de regio waar veel sherry vandaan komt.
De drie whisky’s uit de Cask Curation release zijn dan ook samen gemaakt met een bekende sherryproducent: Gonzalez Byass. De drie levenselixirs van The Dalmore hebben in verschillende vaten gerijpt en een respectabele leeftijd. Hieronder zetten we alle expressies op een rij met het vat waarin de drank mocht rijpen:
  • The Dalmore 26 Years Old heeft gerijpt in een González Byass 2002 Vintage Cask No.4.
  • The Dalmore 28 Years Old heeft een zeldzaam 30 jaar oud Matusalem sherryvat gerijpt.
  • The Dalmore 43 Years Old rijpte in een zeldzaam 30 jaar oud Apostoles sherryvat.
Elke single malt werd na de rijping gebotteld op vatsterkte. Samen vormen de drie flessen uit The Dalmore Cask Curation Series The Sherry Edition de eerste set die gelimiteerd is tot 150 stuks wereldwijd. De prijs voor een set is dan ook niet mis: voor 30.000 pond heb je de drie The Dalmore flessen in huis (omgerekend ongeveer 35.000 euro).

The Dalmore Cask Curation Series krijgt vier releases

The Dalmore is met The Sherry Edition nog maar net begonnen. De komende drie jaar zal er elk jaar een nieuwe release komen in de vorm van een whiskyset. The Cask Curation serie van komend jaar is al bekend. Deze set zal bestaan uit whisky’s uit portvaten die van een bekende portwijnproducent af komen. Ook dit zullen whisky’s op leeftijd zijn.
Wat betreft de derde en de vierde release van de The Dalmore Cask Curation whiskyreeks worden nog geheim gehouden. Deze moeten in 2025 en in 2026 verschijnen.
Foto: The Dalmore