Kalkwijck Distillers bereikt mijlpaal en viert dat met een nieuwe Eastmoor

Nieuws
zondag, 03 maart 2024 om 8:00
kalkwijck distillers lisanne
Kalkwijck Distillers wordt dit jaar 15 jaar en dat moet gevierd worden. De distilleerderij van Lisanne Benus en Christiaan Broekhuizen doet dat op gepaste wijze met een nieuwe whisky.
Via een post op Facebook meldt de distilleerderij in Vroomshoop dat het 15-jarige jubileum voor de deur staat. Omdat deze mijlpaal te vieren, wordt er een nieuwe whisky uitgebracht in de categorie Eastmoor Specials: Eastmoor Batch 10.
Hieronder vind je de post die Kalkwijck Distillers op sociale media geplaatst heeft.

Wat is Kalkwijck Eastmoor Batch 10 whisky?

De spirit voor de expressie is gestookt van gerst dat Kalkwijck op eigen land verbouwd heeft. Dit is vervolgens gedistilleerd en heeft een aantal jaren gerijpt in verschillende vaten, waaronder oloroso sherry en ex-bourbon vaten.
Na de rijping heeft de whisky nog een finish gekregen op een XO cognac vat, waarna deze gebotteld is op 47 procent alcohol by volume. De finish heeft de nieuwe Nederlandse whisky een moutig en fruitig karakter gegeven, met tonen van tropisch fruit, rozijnen en eikenhout.
De whisky is in gelimiteerde oplage van 980 flessen beschikbaar en is al te bestellen via de website van Kalkwijck Distillers. Het duurt nog wel even voordat deze uitgebracht wordt. Pas op 16 maart zal de expressie te koop zijn in de distillery shop van Kalkwijck.
De distilleerderij heeft ook een uitgebreide viering gepland die op 1 juni plaatsvindt. Dan is de jaarlijkse open dag die dit jaar extra feestelijk belooft te worden.

Meer over Kalkwijck Distillers

Als je meer wil weten over de distilleerderij in Vroomshoop, kun je terecht bij een van onze andere artikelen. Wij spraken Benus en Broekhuizen afgelopen jaar in een interview. Daarin hadden we het natuurlijk over whisky en de distilleerderij, maar ook over het uitzonderlijke geurgeheugen van de meesterdistilleerder. Daarnaast hebben we ook een artikel gewijd aan de naam Eastmoor. Wist je dat hier een hele geschiedenis aan vast zit?
Foto: Rosemijn Broekhuizen

POPULAIR NIEUWS