Deze Indiase whiskymaker heeft grootse uitbreidingsplannen

Nieuws
woensdag, 04 september 2024 om 17:00
whisky glass
Hoewel India geen onderdeel is van The Big Five of Whisky, is het wel een van de bekendere whisky producerende landen. Whisky uit dit land is flink in populariteit gegroeid en dat is reden genoeg voor Paul John om de whiskyproductie te verdubbelen. Dat meldt The Spirits Business.
Volgens Michael D'Souza, meesterdistilleerder bij John Distilleries, is de productiecapaciteit van de whiskymaker verhoogd van 1,5 miljoen naar 3 miljoen liter alcohol per jaar. Het bedrijf heeft hiervoor een investering gedaan van één miljard Indiase roepie (omgerekend ruim 10,7 miljoen euro).

Niet alleen de whiskyproductie is verhoogd

Slechts een deel van deze investering is naar de verhoogde capaciteit gegaan. Waar Paul John de productie van alcohol verhoogd heeft, moet er namelijk nog meer gedaan worden om uiteindelijk zoveel whisky te kunnen produceren.
Whisky moet rijpen in vaten en die moeten ergens opgeslagen worden. D'Souza meldt dat er bij de distilleerderij in Goa gewerkt wordt aan een verhoging van het aantal vaten van 40.000 naar 75.000 tot 80.000. Dit zal de komende drie jaar gebeuren.
John Distilleries werkt bovendien aan een plan om uit te breiden naar een nieuwe locatie. Er zijn op dit moment al twaalf Paul John locaties in India te vinden, maar daar moet er in elk geval nog eentje bij komen.
De whiskymaker wil in het zuiden van India namelijk een nieuwe distilleerderij bouwen die na 2030 geopend wordt.

Meer Indiase whisky naar exportmarkten

De uitbreiding van de Indiase drankenmaker heeft een duidelijk doel. John wil meer gaan doen met de wereldmarkt door de export uit te breiden. Het whiskymerk exporteert momenteel al naar meer dan 50 landen zoals de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en Nederland, maar daar moeten meer locaties bij komen in de nabije toekomst.
Op het moment gaan er ongeveer 72 dozen met de whisky naar binnenlandse bestemmingen. Afgelopen jaar zijn er naar schatting ongeveer 30.000 dozen van de Paul John Single Malt whisky de wereld over gestuurd.
De producent van sterke dranken, die distilleerderijen heeft op 12 locaties met een totale productie van 24 miljoen kratten per jaar, werkt nu aan plannen om premium rum en wodka op de markt te brengen.
Glencairn Whisky Glazen - 7 stuks (1 GRATIS) - Kristal - 190ml 6 PLUS 1 GRATIS Image
Glencairn Whisky Glazen - 7 stuks (1 GRATIS) - Kristal - 190ml 6 PLUS 1 GRATIS
EUR23.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS