Politie waarschuwt voor investeren in whisky: 'Neem online de juiste maatregelen'

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 09 december 2023 om 17:00
whiskyvaten
Als je op zoek bent naar een leuk kerstcadeau voor een whiskyliefhebber, dan ben je niet de enige. Tussen alle leuke cadeaus voor connaisseurs liggen er ook een paar gevaren verscholen. De politie in Londen waarschuwt mensen bijvoorbeeld voor zwendel met whiskyvaten.
De mensen in Londen zijn gewaarschuwd: er zijn advertenties voor investeringen in whiskyvaten die uiteindelijk blijken op niets dan ellende uit te lopen. Er wordt op aangedrongen om ‘online de juiste maatregelen te nemen’ tegen fraude.
Nichola Meghji, Detective Inspector van het Fraud operations team bij de City of London Police, vertelt dat vooral in aanloop naar kerstmis mensen herinnerd moeten worden aan de potentiële risico’s die gepaard gaan met investeringen in whiskyvaten. ‘Een investering in een vat whisky lijkt misschien een verstandige keuze en voor sommigen perfect als kerstcadeau, maar we willen iedereen aanmoedigen om waakzaam te blijven en zich niet te laten meesleuren - vooral als advertenties garanderen dat je jaar-op-jaar rendement krijgt.’

Neem altijd de tijd om te overwegen voordat je in whiskyvaten investeert

Megji vertelt dat sommige bedrijven azen op mensen die geen of weinig kennis van vaten of beleggen hebben. Deze mensen worden vervolgens compleet uitgekleed en uitgebuit tegen hoge kosten. ‘Legitieme organisaties zullen je nooit onder druk zetten om ter plekke te investeren.’
De politie van Londen geeft dan ook het advies om niet meteen een investering in whiskyvaten te doen, omdat kerst eraan zit te komen. Verdiep je eerst in het bedrijf waar je investeert en in de vaten waarin je gaat investeren. Zo geeft de politie van de City of London mensen aan om het register van de Financial Conduct Authority (FCA) te controleren om te zien of het bedrijf door de FCA wordt gereguleerd.
Afgelopen jaar zijn er bij de Advertising Standard Authority (ASA), ruim 89 meldingen binnengekomen van verdachte activiteiten. Hiermee wordt gedoeld op frauduleuze aanbiedingen voor whisky-investeringen. De totale schade is inmiddels al 3 miljoen pond (omgerekend ongeveer 3.4 miljoen euro).

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties