Rabbit Hole trapt nieuwe whiskey serie af met Heretofore straight bourbon

Nieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 8:00
rabbit hole heretofore
Ben jij liefhebber van Rabbit Hole whiskey? Dan is er goed nieuws, want de Amerikaanse distilleerderij komt met een nieuwe serie: Rabbit Hole Distillery Series. Daarvan is de nieuwe expressie, Heretofore, nu uitgebracht.
Het gaat hier om een straight bourbon die gerijpt heeft in Amerikaanse eiken vaten met een finish in Apera vaten. Volgens de distilleerderij biedt dit een ‘unieke zintuigelijke ervaring’

Hoe proeft de Rabbit Hole Heretofore whiskey?

Belangrijk is uiteraard de smaak van de dram. Qua smaakprofiel zegt Rabbit Hole Distillery het volgende: ‘Aroma's van vanille, piment en fruit ontwaken het gehemelte, gevolgd door subtiele maar intrigerende geuren van geroosterde hazelnoot. Elke slok brengt een complexe mix van zoet en specerijen tegen een achtergrond van zachte whiskey en smaken van karamel en custard, die vervagen in een citrusfinish met toetsen van eikenhout.’
Dit zijn de tasting notes van de whiskey:
Geur: vanille, piment, geroosterde hazelnoot en gedroogd fruit
Smaak: karamel, harsachtig, zwarte peper, munt, zoethout, kruiden en custard
Afdronk: sherry, citrus, kruiden, eiken en anijs
Iets voor mensen dus die een wat zoetere dram zoeken. De distilleerderij meldt er dan ook specifiek bij dat de godendrank zowel puur, met ijs als in een cocktail gedronken kan worden. Er zijn geen regels aan de Heretofore verbonden (nooit, natuurlijk).

Slechts 100 flessen online verkrijgbaar

De Kentucky straight bourbon whiskey is nu verkrijgbaar in de distilleerderij, alsook online. Wel moet er bij gezegd worden dat er online slechts 100 flessen beschikbaar zijn. De drank kost 49,99 Amerikaanse dollar en wordt alleen verstuurd in de Verenigde Staten en Canada.
Wie er één wil hebben, zal dus een adresje moeten hebben. De distilleerderij is overigens open voor publiek. Dus wie een keer op vakantie gaat, kan er een tour boeken.
Wil je per se een Rabbit Hole whiskey proeven? Dan kun je dichter bij huis terecht bij bijvoorbeeld bij Gall. Daar wordt de Rabbit Hole Cavehill verkocht.
Foto: Rabbit Hole Distillery
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS