Recordaantal bezoekers voor Spirit of Speyside whisky festival

Nieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 7:00
whiskyproost
Het Spirit of Speyside Festival is dit jaar 25 jaar oud geworden en vierde een jubileum. Nu is bekend geworden dat dit ook het best bezochte jaar ooit is voor het whiskyfeest. Er is namelijk een recordaantal kaartjes verkocht, zo meldt Whisky Magazine.
Het aantal whiskyliefhebbers dat een kaartje kocht voor het festival is met 20 procent gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Tijdens een eerste telling op de derde dag van het festival zijn meer dan 7500 tickets verkocht, wat ongeveer 425.000 pond (omgerekend bijna 500.000 euro) opgeleverd heeft.
George McNeil, festivalvoorzitter bij het Spirit of Speyside Festival, vertelt dat het recordaantal kaarten in combinatie met het jubileum zorgt voor een gedenkwaardig jaar voor de whiskyregio in Schotland. Hij is blij dat er wereldwijd aandacht is voor de whiskyregio.
‘Er heerst dit jaar een echte opwinding, zoals we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Partners als Event Scotland en een aantal grote distilleerderijen hebben ons vanaf het begin bijgestaan en dat heeft ons geholpen om het Festival een wereldwijd podium te geven.’

Spirit of Speyside Festival met een enorm aantal evenementen

McNeil vertelt ook dat het festival dit jaar groter dan ooit is. Er zijn maar liefst 51 distilleerderijen die meedoen met activiteiten. Onder andere The Macallan, Tamnavulin, Cragganmore, Glenfiddich en The Glenlivet openden hun deuren voor bezoekers.
Een aantal stokerijen heeft daarnaast bijzondere gebeurtenissen georganiseerd. The Macallan is dit jaar 200 jaar oud geworden en verzorgde het jaarlijkse openingsdiner. Tijdens dit diner is er een tombola georganiseerd, waarbij bijna 7000 pond opgehaald is. Dit geld is verdrievoudigd door de distilleerderij en gaat naar een liefdadigheidsinstelling in Noord-Schotland.
Het Spirit of Speyside Festival 2024 markeert ook een einde van een tijdperk. McNeil heeft het festival namelijk voor het laatst begeleid. Hij wordt opgevolgd door Sarah Burgess, meester whiskymaker bij de Lakes Distillery die vanaf komen jaar het festival zal organiseren.

POPULAIR NIEUWS