Kijktip op Netflix: The Bourbon King gaat over de grootste bourbon diefstal ooit

Best of
zondag, 16 juni 2024 om 16:00
the bourbon king
Heb je een abonnement op Netfix en ben je geïnteresseerd in bourbon? Dan hebben wij de ultieme kijk tip voor je in deze bourbon themaweek die we draaien. Start eens de tv-serie Heist op, waarin twee afleveringen gaan over de grootste bourbon roof ooit.
Heist is een zesdelige tv-serie op Netlix met daarin de volgende afleveringen, waarbij elke aflevering ongeveer 40 minuten duurt:
  • Sex Magick Money Murder: Deel 1
  • Sex Magick Money Murder: Deel 2
  • The Money Plane: Deel 1
  • The Money Plane: Deel 2
  • The Bourbon King: Deel 1
  • The Bourbon King: Deel 2
Er wordt weleens beweerd dat het beste tot het laatst bewaard blijft en dat is hier zeker het geval. Hoewel Sex Magick Money Murder en The Money Plane ook interessante afleveringen zijn, spant The Bourbon King de kroon. Ga dat kijken!

Waar gaat The Bourbon King over?

The Bourbon King neemt je mee naar Kentucky in de Verenigde Staten. Aan de horizon zien we de Buffalo Trace Distillery al. Vandaag de dag is dit een normale plek, maar in de jaren 90 was dat wel anders. Want toen vond hier de allergrootste bourbon roof plaats, toen er niet alleen Pappy van Winkle flessen verdwenen, maar zelfs complete vaten.
De serie gaat over hoofdpersoon Toby Curtsinger, een man die al jaren een dood normaal leven leidt en in een distilleerderij werkt. Niets bijzonders, zou je zeggen, zeker niet in die tijd. Maar het is wel bijzonder als je bedenkt dat hij iedere dag oog in oog stond met het merk Pappy van Winkle, wat vandaag de dag énorm populair is (en nog altijd roofgoed is!)

Diefstal van Pappy van Winkle flessen

Curtsinger is dol op softbal en de serie framet hem aan het begin van de show eigenlijk nog net niet als een ‘good guy’. Hij zou geen vlieg kwaad doen, is een echte familieman en bovenal iemand die voor zijn vrienden door het vuur gaat. Het is alleen wel deze zelfde man die in de jaren '90 samen met een hoop anderen heel veel Pappy Van Winkle flessen achterover drukt.
Dit doet hij omdat de flessen in die tijd al op waarde worden geschat en flink wat geld waard zijn. Curtsinger kan met gemak 1000 dollar per fles krijgen en daarmee kan hij eenvoudig kerstcadeaus kopen voor zijn kids, om maar een dwarsstraat te noemen.
De voorraden van de whisky werden nog niet zo nauwkeurig gecontroleerd als vandaag de dag. Dus als iemand op een dag ontdekt dat er wat whisky’s missen is het hek van de dam en kan de klopjacht beginnen.
Want waar zijn alle gestolen whisky’s én vaten? Het is nogal wat, wat gemist wordt. Het is niet eens duidelijk hoeveel precies, maar wel dat het om veel gaat en dat het de grootste diefstal in de whiskywereld ooit is.
the bourbon king

Eén sms’je goeit roet in het eten

Het meest bizarre is dat de daders (ja, het zijn er meer) niet eens gevonden zijn. Dat gebeurde pas een paar jaar later. Na één sms’je kwam alles aan het rollen en werd het zwarte schaap in de media Toby Curtsinger. Wat dat allemaal doet met één man en zijn omgeving is aangrijpend om te zien.

Cultstatus

De serie is spannend om naar te kijken, omdat je je afvraagt wat Curtsinger daadwerkelijk allemaal op zijn kerfstok heeft en hoe het hem is afgelopen. Anderzijds is het als whiskey drinker enorm interessant om te zien hoe het merk van Winkle in de loop der tijd een cultstatus heeft gekregen. Dit is misschien wel de meeste luxe bourbon ter wereld.
Mede mogelijk gemaakt door De Monnik Dranken.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties