Scotch Malt Whisky Society ruimt de The Vault Bar op

Nieuws
maandag, 13 november 2023 om 9:00
smws pause for garbanzo
Dit jaar is het de veertigste verjaardag van The Scotch Malt Whisky Society. De grootste whiskyvereniging van de wereld viert dit met allerlei activiteiten, speciale bottelingen en meer. Onderdeel van de verjaardag is ook dat de allereerste locatie, The Vault, op de schop genomen is. De enorme whiskybar in Leith heeft de afgelopen jaren namelijk een facelift gekregen. En wie zou SMWS zijn als dat niet gedeeld wordt met de leden?
De eerste fase van de verbouwing, het afbreken van de 4,5 meter hoge eikenhouten bar, is nu in versnelde opnames getoond. Bekijk de video van Scotch Field Mag hieronder om het resultaat te zien:

Hoe de enorme SMWS bar afgebroken wordt in The Vaults

Om de bar af te breken moest er eerst het een en ander aan whisky verplaatst worden. Scotch Malt Whisky Society heeft namelijk op deze locatie ruim 2000 flessen staan.

Wat is de SMWS bar The Vaults in Leith?

The Vaults is een gebouw dat dateert uit de 12e eeuw, maar wat pas afgemaakt is in 1787. Het is altijd een plek geweest, waar spirit een grote rol speelde. Zo was het ooit een warenhuis van een wijnhandelaar. Daarna heeft het nog een aantal bestemmingen gehad voordat The Scotch Malt Whisky Society er een bar voor haar leden van maakte. Dat laatste gebeurde in 1983.
The Vaults is de oudste locatie van The Scotch Malt Whisky Society. Het pand bestaat uit drie verdiepingen, waar mensen hun favoriete SMWS-whisky kunnen ontdekken en andere leden kunnen ontmoeten. De prominente eikenhouten bar is een een ware eyecatcher met in totaal meer dan 2000 flessen in de enorme kast. Ook zijn er verschillende ruimtes in The Vaults. Zo is er een Cask Room waar tot maximaal 32 gasten cask samples kunnen bewonderen en een Tasting Room waar SMS whisky tastings houdt. Daar staan een houten tafel en stoelen voor 14 gasten en is de originele 'uisge cupboard' van van de 17e eeuwse eigenaar, Mr J.G. Thomson te vinden.
Mocht je ooit naar de bijzondere bar willen gaan, houd er dan wel rekening mee dat je lid van SMWS moet zijn om binnen te komen. Een lidmaatschap heeft naast een mogelijk bezoek aan deze locatie nog veel meer voordelen. Zo koop je een van de vele bijzondere SMWS flessen, doe je mee met allerlei bijzondere gebeurtenissen en kun je wereldwijd bij speciale partnerbars binnen. Lees alle voordelen hier terug.

POPULAIR NIEUWS