Speciale kroningsrelease van Gordon & MacPhail

Nieuws
dinsdag, 25 april 2023 om 11:00
capture
Op zaterdag 6 mei vindt de kroning plaats van koning Charles III en koningin-gemalin Camilla. Ter ere van de kroning gaat Gordon & MacPhail een heel speciale 74 jaar oude single malt uitbrengen.

Gordon & MacPhail Private Collection 1948 from Glen Grant Distillery

Op 10 april 1948 werd de first-fill sherryvat gevuld met de drank van de Speyside distilleerderij Glen Grant, het jaar van de geboorte van koning Charles III en is gebotteld op 15 december, 74 jaar later op de dag van de doop van Zijne Majesteit. Er zullen slechts 281 flessen beschikbaar zijn van deze uiterst zeldzame uitgave met een prijs van 25.000 pond wat omgerekend rond 28.000 euro mag zijn.
Om de lancering te vieren, schenkt Gordon & MacPhail 25.000 pond aan The Prince's Foundation. Deze liefdadigheidsinstelling is vooral bezig met onderwijs en training voor alle leeftijden en achtergronden, waaronder traditionele kunst en ambachtelijke vaardigheden.
Stephen Rankin, directeur van Prestige bij Gordon & MacPhail zegt het volgende: ‘Deze uitzonderlijke whisky is een passend eerbetoon aan Zijne Majesteit, die de Britse traditie en uitmuntendheid gedurende vele decennia voortdurend heeft gepromoot en beschermd. Deze uitgave is al meer dan zeventig jaar zorgvuldig gekoesterd en getuigt van veel geduld, langetermijndenken en toewijding aan het creëren van producten van hoge kwaliteit.’
Hij vervolgt: 'Al meer dan 50 jaar legt King Charles een sterke focus op duurzaamheid en het ondersteunen van gemeenschappen. Onze donatie aan The Prince's Foundation ondersteunt zijn visie van een duurzamere wereld en is bedoeld om te helpen bij het creëren van toekomstige erfenissen.'

Hoe smaakt zo een bijzondere whisky?

Het team van Gordon & MacPhail geeft ons ook wat tasting notes. Naar verluidt vinden we tonen van feestelijke kruiden, glühwein, rozijnen, citroenschil, demerara suiker op de neus. Gevolgd door tonen van rode appel, bittere sinaasappel, melkchocolade, subtiele rook en verse pepermuntblaadjes.

Herdenkingsuitgaven

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een speciale malt uitbrengt om een koninklijk evenement te herdenken. Vorig jaar bracht Gordon & MacPhail een 70 jaar oude single malt uit ter gelegenheid van het platina jubileum van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II.
Klik hier voor meer nieuws op WhiskyMonkeys.com