Speyburn onthult vervangers van haar huidige whiskyreeks

Nieuws
zondag, 06 oktober 2024 om 15:00
speyburn travel collection single malt whisky
Waar een grote beurs is, zijn vaak primeurs te vinden. Op de TFWA, een grote beurs voor de Travel Retail, waren ook veel whiskymerken aanwezig. Zo ook Speyburn Distillery die een paar nieuwe single malt whisky’s bij zich had.
De drie nieuwe Speyburn whisky’s zijn gericht op vatrijping en -finishes en doen daarbij drie landen aan: de Verenigde Staten, Frankrijk en Spanje. Alle drie de whisky’s hebben daarbij geen leeftijdsaanduiding gekregen
Jack Cook-Broussine, senior brand manager van Speyburn Distillery, vertelt dat de distilleerderij onveranderd toegewijd blijft aan de travel retail kanalen met deze nieuwe whisky’s. Klanten kunnen ook uitkijken naar iets bijzonders in de schappen van bijvoorbeeld luchthavens.
‘Om deze collectie te maken hebben we de beste vaten van over de hele wereld gehaald om onze prijswinnende single malt whisky van unieke nieuwe smaken te voorzien.
Jack Cook-Broussine, Senior Brand Manager for Speyburn..

Wat zijn de nieuwe Speyburn single malt whisky’s?

De drie nieuwe Speyburn single malt expressies lopen door de vatfinishes behoorlijk qua smaken uiteen. Hoewel er nog geen tasting notes zijn, is er wel alvast een tipje van de lsuier opgericht van wat er verwacht mag worden
Zo heeft de Speyburn Kentucky Bourbon Cask een rijping in zowel bourbon als ryevaten achter de rug. Dit heeft tonen van vanille, frisse citrus en honing aan de whisky gegeven. Voor de Bordeaux Red Wine Cask geldt een finish in Franse Merlot en Cabernet Suavignon vaten. Deze whisky kenmerkt zich door smaken van rode bessen, pure chocolade en zoete kruiden.
De derde en laatste in de nieuwe line-up is de Jerez Sherry Cask, die gerijpt heeft in bourbonvaten. De drank is daarna gefinisht in Oloroso, Manzanilla en Fino vaten. Het levert voor deze expressie nootachtige tonen met rozijnen en kruiden op.
Alle drie de whisky’s zijn gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV) en zijn voorzien van een nieuwe verpakking. Deze is moderner met voor elke whisky een eigen kleur, om makkelijker onderscheid tussen de smaken te maken.

Waar komen de Speyburn single malt whisky’s uit?

De whisky;s zijn specifiek bedoeld voor de reisdetailhandel en komen hierdoor alleen naar travel retail winkels. Vanaf 2025 zijn de flessen op luchthavens wereldwijd te vinden. De verkoopprijs van de expressies zit tussen de 40 en 60 euro.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR13.9514.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS