Automobilist heeft clusterhoofdpijn en besluit hele fles whisky te drinken

Nieuws
zondag, 06 oktober 2024 om 17:00
dronken
Het is geen goed idee om met alcohol achter het stuur te kruipen, laat staan een hele fles whisky leeg te drinken. Daar dacht een Belgische automobilist heel anders over…
Onlangs moest een man zich verantwoorden tegenover de politierechter in Aalst (België).
Hij had op een dag veel te veel gedronken, knalde met zijn auto de vangrail in op de N45 én ging er daarna vandoor.
Dat zijn dingen die gebruikelijk zijn in videogames, zoals Grand Theft Auto, maar niet in het dagelijkse leven zullen we maar zeggen. Het verhaal wordt er alleen niet beter op.

Wat is er gebeurd?

De man in kwestie heeft beweerd al jarenlang te maken te hebben met zware clusterhoofdpijn. Op de dag dat hij het ongeval veroorzaakte speelde deze hoofdpijn weer op, waarop hij besloot om medicatie in te nemen. Maar ook dat werkte niet.
‘Daarom had hij besloten om alcohol te drinken, om de hoofdpijn te bestrijden,’ zo legt zijn advocaat uit, waarna hij vervolgt: ‘Een beetje tegenstrijdig, en het hielp ook niet, want de hoofdpijn werd steeds erger.’

Het verhaal wordt niet beter

De man zwalkte op de N45 nadat hij de vangrail had geramd en besloot toch weer door te gaan omdat hij naar het ziekenhuis wilde. Het ergste is dat hij zelf ook nog een professionele bestuurder is bij De Lijn, een Vlaamse Vervoermaatschappij.
‘Ik was op weg naar spoed omwille van mijn hoofdpijn,’ verklaarde de man. ‘Ik besef dat het dom was en dat ik niet meer mocht rijden. Maar de hoofdpijn was te erg,’ zo is te lezen op HLN.

Whisky tips

Een paar tips:
  • Drink niet te veel als je gaat rijden (liever helemaal niet zelfs)
  • Drink geen alcohol in combinatie met medicijnen
Wat voor fles whisky de automobilist in één keer achterover heeft getikt is niet bekend.
In dit overzicht zie je wat we allemaal over whiskydiefstal hebben geschreven.

POPULAIR NIEUWS