'Stevig aan de whisky': bestuurder én bijrijder moeten rijbewijs inleveren

Nieuws
donderdag, 04 april 2024 om 12:00
stop lint alcoholcontrole
In de Rivierenlanden in België is iets opvallends gebeurd. Tijdens een WODCA-actie (nee, niet als het sterke drankje), moesten twee mensen hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Er was whisky gedronken door de bestuurder én bijrijder.
In totaal liepen er tijdens de controle meerdere mensen tegen de lamp en moesten zes automobilisten hun rijbewijs inleveren. Alleen twee van die zes zaten in dezelfde auto en dat is opmerkelijk.

'Stevig aan de whisky'

Er is onlangs een duo aan de kant aangehouden, waarvan een vrouw achter het stuur zat. Zij zei tegen de politie dat haar vriend, de bijrijder ‘stevig’ aan de whisky had ‘gezeten’. Nu zou je verwachten dat zij niet gedronken had, omdat ze de BOB was, maar dat bleek niet het geval.
Na een blaastest, bleek dat ze 2,3 promille alcohol in haar bloed had, wat te veel is. Dit verhaal is niet zo bijzonder, maar wél wat daarna gebeurde.

Huub huub barbatruc

Zo vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Rivierenland het volgende: ‘Er werd achteruit gereden en gekeken of we al vertrokken waren, maar dat was niet het geval. We stonden er nog wel en merkten op dat nu de vriend achter het stuur zat.’
Dus ineens na het aanhouden van het duo en het intrekken van het rijbewijs had de man, waarover net gezegd was dat hij stevig aan de whisky had gezeten, geruild in de auto met de vrouw.
Het resultaat: ook een blaastest en ook een inname van het rijbewijs voor 15 dagen.
Het is onduidelijk hoe het duo precies thuis is gekomen. De afkorting WODCA staat overigens voor Weekend Ongevallen Door Controles Aanpakken.
Foto: Pexels
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS