Nieuwe Stauning whisky weerspiegelt het unieke Deense terroir

Nieuws
donderdag, 04 april 2024 om 8:00
stauning host whisky
Het Deense whiskymerk Stauning heeft een nieuwe expressie uitgebracht met de naam HØST. De nieuwe whisky is een eerbetoon aan de seizoenen en de groeicyclus van de grondstoffen voor de Deense godendrank.
De naam HØST, wat je uitspreekt als hurst, betekent vrij vertaald ‘Oogst’. De Deense distilleerderij heeft met deze whisky geprobeerd om zoveel mogelijk van de elegantie van de lokale natuur naar voren te laten komen.
De expressie straalt dan ook het lokale, zachte terroir rondom de distilleerderij uit. Daarnaast is het een vertolking van het seizoen dat de distilleerderij in Denemarken voorziet van de granen: het oogstseizoen.
De whisky is gestookt met lokale ingrediënten. De rogge en het graan voor de drank komen uit de directe omgeving, van een veld dat op fietsafstand van de distilleerderij ligt. Het graan is vervolgens 100 procent gemout op een moutvloer en in een kiln (oven) gedroogd, voordat het dubbel gedistilleerd is.

Wat is de Stauning HØST whisky?

De drank heeft gerijpt in zwaar verkoolde Amerikaanse eikenhouten vaten en first fill Port barriques. Hierdoor is de Stauning HØST whisky een zachte en bloemige single malt geworden die volgens de stokerij doet denken aan de Deense nazomerzon. De HØST expressie is uiteindelijk op 40,5 procent alcohol by volume de fles in gegaan.
De Stauning HØST whisky ligt binnenkort in de schappen in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de fles te vinden in de Travel Retail winkels over de hele wereld. Een prijs per fles is nog niet onthuld.
Onlangs onthulde Stauning nog de nieuwe Hardcore KAOS expressie. Dit is de eerste keer dat een whisky uit de KAOS lijn op vatsterkte de fles in gegaan is.
Foto: Stauning
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS