Suntory onthult Appreciation 100th Anniversary whisky

Nieuws
maandag, 03 april 2023 om 13:00
japanse whiskys
Suntory viert dit jaar een belangrijke mijlpaal. De Japanse whisky producent is dit jaar namelijk 100 jaar oud en dat is reden voor een speciaal feestje. In dit geval een besloten feestje, want de release die Suntory voor haar verjaardag doet is een Japanse whisky die nooit te koop zal zijn.
De nieuwe whisky van Suntory draagt de toepasselijke naar ‘Appreciation’ en is een miniflesje van slechts 180 milliliter. Deze wordt geleverd met een Suntory copitaglas om de whisky in stijl te kunnen drinken. Bij de set zit ook een waarderingsbrief van Nobuhiro Torii, de achterkleinzoon van de oprichter van de distilleerderij en de huidige directeur. In de brief spreekt hij onder andere zijn dank uit aan de ontvanger voor alle steun aan Suntory. Daarnaast meldt hij wat er in het flesje te vinden is: een complexe en zorgvuldig geselecteerde whisky die door Suntory geblend is.

Wat is de Suntory Appreciation Japanse whisky?

De whisky draagt een speciaal teken rondom de 100ste verjaardag van Suntory op het etiket, alsook de tekst ‘Not for Sale’. De oplage van de Japanse whisky is dan ook zeer beperkt en gaat alleen naar door Suntory geselecteerde ontvangers.
De whisky in het flesje blijkt een zeldzame te zijn. Een deel van de blend is een whisky afkomstig uit de Yamazaki 30 jaar oude Mizunara vaten. Het andere deel van de blend is whisky uit Spaanse vaten. Dit zijn de tasting notes van de whisky:
Neus: ‘Geurige toptonen van citrus, honing en een oosterse geur’
Smaak:’Zacht en dicht met zoetheid en wat zuurheid’
Afdronk: ‘Rijke smaak met de geur van Mizunara en subtiele rokerigheid’
Voor het grote publiek heeft Suntory al aan het begin van het jaar bekendgemaakt dat er speciale labels voor The Yamazaki en Hakushu zullen komen om de 100ste verjaardag te vieren. Wanneer deze precies uitkomen is nog niet bekend.