Tip: zo scoor je een goedkope Japanse whisky fles

Nieuws
zondag, 22 januari 2023 om 9:00
japanse whiskys
Op zoek naar de ultieme tip voor een goedkope Japanse whisky fles? Dan leggen wij je hier haarfijn uit hoe je aan een Yamazaki fles komt. Heel goedkoop wordt het natuurlijk niet, gezien dit merk al standaard boven de 100 euro ligt, maar goedkoper dan je wellicht denkt, wordt het wel.

Waar haal ik een goedkope Japanse whisky fles?

Eerder schreven wij een artikel met de 5 beste Japanse whisky’s die je eens in je leven geproefd moet hebben. Daar staat ook Yamazaki tussen. Een merk waarvan je verschillende flessen hebt in meerdere prijsklassen. De goedkoopste in zijn soort is de Yamazaki Distillers’s Reserve. Deze Japanse whisky vind je normaal voor zo’n 150 euro of meer, maar wij leggen je in dit artikel haarfijn uit hoe je een paar tientjes kunt besparen. Daar moet je overigens wel snel bij zijn, want op het moment van schrijven, zijn er nog maar drie flessen voorradig.
Er is een Spaanse website die Decantalo heet. Deze online winkel verkoopt diverse dranken, waaronder een hoop whisky’s. Lang niet alle whisky’s zijn goedkoper, maar toevallig kun je daar dus wel een ‘goedkope’ Japans whisky fles kopen. The Yamazaki Distiller’s Reserve kost daar namelijk 117,63 euro en is nu in de aanbieding. Als je in thuisland Spanje wilt bezorgen, zijn de verzendkosten slechts 3,95, maar naar Nederland versturen is niet duur. Je betaalt slechts 6,95 euro!
De fles wordt dan niet bij je thuis afgeleverd, maar kun je versturen naar een postpakketpunt en daar ophalen. Dat gaat goed. Hoe weten we dit? Simpel, we hebben er zelf één besteld vanwege de scherpe prijs om binnenkort een recensie voor jullie te schrijven. En we vonden het een 'goedkope' Japanse whisky fles, na ja iets betaalbaarder dan normaal gesproken.

Niet overal te koop 

Ondanks dat het natuurlijk flink wat geld is voor één fles alcohol is het wel degelijk een goedkope Japanse fles whisky. Bij Drankdozijn bijvoorbeeld betaal je al bijna 150 euro en op andere plekken nog meer. Overigens is de whisky niet eens overal te koop. Gall & Gall heeft de Japanse whisky niet opgenomen in haar assortiment.

Het vinden van een goedkope Japanse whisky fles is niet altijd makkelijk, zeker wat betreft de wat betere merken. Hibiki kent een prijskaartje van meer dan honderd euro en voor een hoop Japanse whisky's geldt hetzelfde. Al kun je bij het merk Nikka, dat een goed Japans merk is, prima uit de voeten voor minder.

Maar dan heb je dus geen Yamazaki geproefd. En dan is onze tip écht een goedkope Japanse whisky fles als je dit onderstaand artikel leest..

POPULAIR NIEUWS